Читать «Нові пригоди Ракети на чотирьох лапах» онлайн - страница 55

Джеремі Стронг

Але що то за жахливий вереск?

Хто опинився на біговій доріжці?

ЦЕ БУЛА МІСІС АКАНІ!

Вона перевальцем, мов качка, чалапала за бігунами. У неї в руці був мегафон, і вона кричала Крісові:

— ТИ ХОЧЕШ СПАТИ! ТВОЇ НОГИ НАЛИТІ СВИНЦЕМ! ТИ НЕ МОЖЕШ НИМИ РУХАТИ! ВОНИ ЗАТВЕРДЛИ У БЕТОНІ! ТИ ЗАБАГАТО З’ЇВ ПУДИНГУ З ДЖЕМОМ І НЕ ГОДЕН БІГТИ!

Але Кріс її не слухав. Стрілка ось-ось мала вчепитися у його щасливі шорти, і Кріс біг усе швидше й швидше. Наближалася фінішна лінія, Азі Нума ще й досі був попереду, але Кріс наздоганяв його і… стадіон вибухнув! Змагання закінчилися!

Хто ж переміг? Фінішна лінія була з протилежного боку, і ми з Тіною цього не бачили. Ми дивилися на величезний екран, чекаючи оголошення результатів. Минуло кілька секунд, екран замерехтів, і на ньому показали результат забігу. Перше місце виборов…

КРІС ОКОНДЖО!

Він переміг! Фактично він досі ще не зупинився, а Стрілка весело стрибала за ним. Вони, мабуть, обоє вирішили зробити коло пошани.

Мама й тато були дуже здивовані.

— Звідки взялася ця собака? Що вона там робить? Її не має бути на біговій доріжці. Викапана Стрілка. Пресвяті небеса… та це ж і Є Стрілка! Як вона тут опинилася? Треворе? Тіно? Де ви? Ви щось про це знаєте? ТРЕВОРЕ?!

І на завершення

Нас із Тіною очікувала чимала небезпека, але не довго. Ми ще не встигли доїхати додому, як по радіо повідомили новину:

— Перед мікрофоном Тамсін Планк. Сьогодні на Міжнародних іграх було на що подивитися під час забігу на 3000 метрів, де суперниками були Кріс Оконджо й Азі Нума. Нума випереджав усіх майже до кінця забігу, як раптом на бігову доріжку вибігла собака і погналася за Крісом Оконджо. Оконджо зробив потужний ривок і обійшов Нуму на останніх метрах дистанції, установивши заодно світовий рекорд. Собаку упіймали й повернули розгубленим власникам. Крім того належний перебіг змагань порушила матір Азі Нуми, котра, либонь, загіпнотизувала Кріса Оконджо, сподіваючись уповільнити його біг. Поліція затримала місіс Нуму і тепер її допитує.

Ми з Тіною сиділи на задньому сидінні машини, а Стрілка — між нами. (Уже не в сумці!) Ми сиділи мовчки — ні пари з вуст, поки мої батьки слухали радіо. Дослухавши, тато вимкнув радіо, і кілька наступних хвилин ми їхали мовчки. Урешті-решт тато кахикнув:

— Гм, гадаю, що ми маємо вибачитися перед вами. Бо ви ж намагалися це все нам розказати, а ми вам не повірили? Мені тепер дуже прикро.

Я поплескав тата по плечі:

— Усе гаразд. Ти ж не можеш постійно мати рацію, правда?

Татові очі звузилися:

— Ні, Треворе, не можу. Але прошу не надто захоплюватися цим висновком.

Ми з Тіною тихенько засміялися.

Отже, цю проблему ми розв’язали. Тепер залишалося якось протриматися під час Тваринячих ігор, а це означало стати віч-на-віч з Чарлі Смагом, не кажучи вже про трьох його ельзаських вівчарок, і з колі-вундеркіндом Чипсом.

Наступного дня я довго мив і розчісував Стрілку, аж поки вона не засяяла, як новий чайник, — гладенький, блискучий, готовий закипіти. Змагання відбувалися на футбольному полі, де зібралося море народу з домашніми тваринами.