Читать «Нові пригоди Ракети на чотирьох лапах» онлайн - страница 42

Джеремі Стронг

— Ви тут тренуєтесь? — запитала Софі, а Тіна кивнула головою.

— Але ми вже закінчили, — швидко додав я. У жодному разі я не хотів, щоб вони побачили, як «ловить» фризбі Стрілка. — Ви не проти, щоб ми поспостерігали за вами?

Софі стенула плечима і зняла повідок зі своєї такси:

— Її звати Труді. Ходімо, Труді. Ти готова?

Такса почала підстрибувати, а Софі кинула фризбі. Диск злетів у повітря, а Труді погнала за ним, пірнувши у траву, немов підводний човен на чотирьох лапах. Тепер ми тільки й бачили, як то тут, то там гойдається трава, і чули безперервний гавкіт. Фризбі пролетів півполя і впав на землю. Труді ще й досі бігала колами у трьох метрах від нас.

Ми з Тіною не змогли стриматися від реготу. Це було дуже кумедно. Софі кинула на нас залізобетонний погляд:

— Вона там нічого не бачила. Трава зависока.

— Я знаю, — намагалася стримати гикавку Тіна, тримаючись за боки. — Але це було так смішно.

Тоді настала черга Тімового колі, Чипса. Тім почав готувати собаку.

— Сидіти! Стояти! — спокійно наказував він, і собака виконував кожну команду. Моє серце тьохнуло. Цей собака був ВИДРЕСИРУВАНИЙ! Це те, чого я РОКАМИ намагався добитися від Стрілки, але без успіху.

— Біжи! — крикнув Тім, кидаючи фризбі. Чипс пострибав по траві, наздоганяючи фризбі, а коли диск почав опускатися — СКІК! — Чипс злетів у повітря — КЛАЦ! — затиснув фризбі щелепами і подріботів назад, не випускаючи його з пащі.

— Сидіти! — скомандував Тім, і Чипс слухняно сів, а Тім спокійно забрав у нього фризбі.

Софі заплескала:

— Геніально, Тіме! Ой, Чипсе, який ти розумник! Розумний-прерозумний песик!

Тіна ступила до мене:

— Я її ненавиджу.

Я вичавив із себе посмішку:

— Було цікаво. Ну, гаразд, ми мусимо вже йти. Побачимося іншим разом.

Ми йшли мовчки аж до дороги. Першою порушила мовчанку Тіна:

— Не все ще втрачено. Нехай той Чипс чудово ловить фризбі, але ми маємо дві стовідсоткові переваги. По-перше, він не зможе бігти швидше, ніж Стрілка, а отже, якщо ми навчимо її ловити фризбі, вона обов’язково переможе.

— Ну, так. Нам тільки треба навчити Стрілку, — погодився я. Навчити Стрілку. Чому від цих двох слів моє серце йде на дно швидше, ніж «Титанік»? — А ще тепер ми, крім Чарлі, маємо додаткових конкурентів, Софі і Тіма. Чудово.

— А по-друге, — вела далі Тіна, немов і не почувши моїх нарікань, — Чипс, як ми бачили, у дуже добрій формі. Він може випередити вівчарок Чарлі, а отже, той не переможе, чого так прагне, і буде дуже розчарований.

Я поміркував над цим. І знову Тінині думки були слушними. Це мене трохи підбадьорило, хоч я й волів би, щоб вони не були аж так часто слушними.

7. Піци — це добра ідея

Я прокинувся уночі з геніальною ідеєю. Вона була така чудова, що я відразу сів на ліжку і поділився нею зі своїм ведмедиком. Я знаю, знаю, ви думаєте, що Тревору десять років, а він ще й досі має ведмедика! Ха-ха-ха-ха!

То щоб ви знали, Я НЕ МАЮ ВЕДМЕДИКА, ЗРОЗУМІЛО?!

Колись я мав ведмедика, як і всі діти, коли був ще маленький, і так сталося, що цей ведмедик дотепер залишається в моїй спальні. Він сидить на книжковій поличці, і так сталося, що ця поличка причеплена до стіни навпроти мого ліжка. Тому коли я сідаю в ліжку, так просто стається, що інколи я бачу свого ведмедика. Усе зрозуміло?