Читать «Опасна близост» онлайн - страница 135

Алисън Бренан

– Нима смяташ, че... – Тайлър си спомни нещо, което Джо беше казала, когато я намери, и отиде да види мъртвата си сестра. – Смяташ, че Трикси е завела Линкълн Барне в Плейсървил?

– Това е единственото, в което има логика, след като знаем какви са били взаимоотношенията им.

– И мислиш, че Дохърти е убил Трикси, защото е наранила Джо, като е казала на Барне къде живее и е довела до убийствата на Кен и Тими Сътън.

– Точно така.

– Тази работа не ми харесва – заяви Тайлър. Как можеше да каже на Джо подобно нещо? – Джо не трябва да знае.

Ами ако вече знаеше? Това би я съсипало.

– Дохърти сигурно е казал на Джо защо е убил сестра ѝ. Тя знае истината.

Защо не му каза? Тайлър трябваше да говори с Джо. Може би се чувстваше виновна. Не можеше да ѝ позволи да се измъчва от угризения. Тя нямаше контрол върху действията на Арън Дохърти или някой друг. В момента сигурно я измъчваха противоречиви чувства. Той погледна към вратата, макар да знаеше, че Джо все още е със семейството си.

– Какво е подтикнало Дохърти да убие майка си? – попита Блекстоун.

Ханс Виго дълго мълча, а после отпи от кафето и каза:

– Смятам, че е търсил майка си известно време. Може би е проучвал местонахождението ѝ. Разбрал е, че работи в "Кинг Круз Лайне". Научил е графика ѝ и е открил, че е в града. Бил е рожденият му ден. Смятал е, че тя ще отиде да го види. Винаги е обещавала да отиде при него на рождените му дни. Пренебрегнал е факта, че не е изпълнила повечето си обещания. Бил е сигурен, че тя ще отиде на шестнайсетия му рожден ден.

– Но Джинджър Дохърти не се е появила – прекъсна го Тайлър.

– Не. И Дохърти е превъртял. Не знам точно защо. Вероятно е разбрал, че майка му го лъже. Може би лелята е споменала нещо и той е свързал информацията, и е бил обзет от убийствена ярост. Нещо се е случило, когато е, навършил шестнайсет, и го е изпратило завинаги по кривия път. Скоро след това се е вманиачил по Бриджит Харт, приятелка от гимназията. Срещали се една година и после тя го зарязала. Нападнал я и обезобразил лицето ѝ. Осъдили го на шест месеца в изправителен дом за непълнолетни престъпници и дали родителските права на леля му Дороти, след като съдът не намерил майка му. Лелята починала малко след осемнайсетия му рожден ден. Била е на осемдесет и няколко години и лекарят преценил, че причината за смъртта ѝ е неволно погълната свръхдоза лекарства. Промили стомаха ѝ три пъти за четири години, защото взимала прекалено много лекарства или ги смесвала неправилно. Първите два пъти били, преди Арън да отиде да живее при нея, затова е възможно наистина да е умряла случайно от свръхдоза.

– Но Дохърти може да е бил свидетел на някой от случаите и да е решил, че това е начин да я убие.

– Вероятно е. Тя му е завещала имота си. Живеела е нашироко и затова не са били останали много пари, но не е имала ипотека и къщата е струвала двеста хиляди долара по тогавашните цени. Купила му кола, когато навършил осемнайсет години. Дохърти продължил да живее при нея, докато убил Ребека Оливър. Години наред работел в кафене. Не изкарвал много пари, но като нямаш разходи по дом и семейство, това не е от голямо значение.