Читать «Белегът на Мегън» онлайн - страница 159

Лора Лей

— Войниците се движат към нас — каза задъхано жената, докато се промъкваха през покритата с гъст къпинак пътека.

— Чувам ги — гласът на Брейдън беше тих, хищнически. — Също така мога да почувствам връзката ти. Той го прави нарочно.

— Да, разбрах това. — Тя дишаше тежко, докато той я влачеше след себе си. — Очевидно е. Само не мога да определя местоположението му.

Стрелбата зад тях ги накара да се наведат бързо, заслушани в кратките, кодирани заповеди, които Тарик даваше на хората си по комуникационния канал. Досега никой от тях не бе повален. Слава богу.

— Кули е с тях. — Пръстът й лежеше решително на спусъка на оръжието, докато оглеждаше района, където се бяха скрили. — Както и един Койот. Той е непоколебим.

— Както и аз — гласът на Брейдън беше тих, но заплахата от тъмен гняв под него изпрати тръпки по гръбнака й.

— Трябва да отстраним Койота му — промърмори Мегън, като търсеше най-добрата позиция за наблюдение. Беше тренирала в тези каньони със семейството си от времето, когато бе тийнейджърка.

— Ще стоим срещу вятъра, за да можем да го направим. — Брейдън се раздвижи отново, проправяйки си път през млади борове и тополи, които растяха по пътя.

— Кули е на лов. Добър е. — Знаеше, че е добър. Беше слушала историите на баща си, който бе разказвал как са тренирали заедно, когато са били във войската преди години.

— Аз съм по-добър — отвърна Брейдън.

Няма нищо друго, което да прилича повече на мъжката увереност, помисли си Мегън и едва се въздържа да не извърти очи.

Комуникационният канал беше изпълнен с тихо произнесени съобщения от Породите, нощта отекна от звук на стрелба и високи мъжки гласове, и усещане за зло и смърт. Мегън почувства как напрежението стяга главата й, когато пое дълбоко въздух, приведе се ниско и последва Брейдън през високите храсти към наклонените стени на каньона. Би трябвало да се намират над войниците.

Би трябвало да са в безопасност.

Младата жена простена, когато болката прониза главата й. Улови се за най-близкия клон и се опит да запази равновесие. Кули знаеше какво прави. Мегън усещаше удоволствието, което той изпитваше от смъртта, от болката, която е причинил. Той съзнателно мислеше за смъртта на Породите, за жената, която бе изнасилил.

В гърлото й се надигна жлъчка, тя стисна зъби и се насили да се движи и да се изравни с Брейдън.

— Блокирай го. Търси информацията и заобиколи болката — прошепна Брейдън в ухото й. — Не му позволявай да те отслаби.

Мегън пое дълбоко дъх и кимна буйно, докато се бореше да прогони картините от главата си.

— Той е близо. — Очите й оглеждаха нощта, съзираха кратките отблясъци на войниците, тичащи през каньона долу. — Използва Койота, за да ме проследи психически.

— Те не са надеждни. — Мегън усети Брейдън около себе си — мислите му, топлината му, потекоха около нея като успокояваща мъгла.

Добър беше. Една усмивка премина по устните й, когато усети лекото докосване на страстната му целувка в съзнанието си. Също така и лош.

Но умишленото разсейване успокои съзнанието й и й помогна да проследи мисловните нишки, с които трябваше да се свърже, вместо с онези, които Койота пращаше към нея.