Читать «Внимавай в картинката» онлайн - страница 31

Кристина Дод

— Тя ти е съпруга. Защо не я попиташ? — Звучеше наистина логично, но цялата тази ситуация — жена, нахлуваща с взлом в къщата на собствения си съпруг с помощта на мистериозен ключ — беше отвъд всяка логика.

— Ще я попитам. — Девлин се изправи и потупа Гейбриъл по рамото. — Благодаря ти, че дойде.

— Налагаше се. Не се случва често някой да преодолее охраната.

— Мога да се закълна, че не е съзнавала, когато го е правела. — Девлин се запъти към вратата, след това се върна и изключи монитора за коридора, в който Медоу все още блуждаеше.

Да. Поредната проява на силно собственическо чувство.

— Остани да изпием по едно кафе — покани го Девлин. — Даже за вечеря. Готвачът изпробва ястията за официалното откриване. Пирувам като крал през последните две седмици.

— С удоволствие, но трябва да хващам самолет. Чака ме семейна сбирка в Тексас. По-малката ми сестра току-що роди и се събираме за кръщенето.

Девлин не можеше да проумее защо Гейбриъл се радва на това чак толкова.

— Разбира се. Другия път.

Гейбриъл придоби сериозно изражение.

— Ще дойда за официалното откриване. Възнамерявам да се погрижа нищо да не се обърка с охраната. Наех нов човек, една жена с чудесни препоръки.

— Къде е работила преди това?

— За някакъв тип от Атланта, казва се Хопкинс. Познаваш ли го?

— Чувал съм за него. Управлява бизнес с внос и износ. — Девлин си спомни и друго. — И е откъм сенчестата страна на закона, доколкото ми е известно?

— Доста меко се изказа. — Гейб направи гримаса на отвращение. — Никой никога не е виждал г-н Хопкинс, както той държи да го наричат. Никой не знае къде живее. Досега не е имало полицейски доклади за него. Но все пак се носят много слухове — че възнаграждава предателството с един-единствен изстрел в тила. Че натрапва вонята си чрез заплахи и тормоз. Че винаги разполага с компромат за някой и друг политик или съдия от Атланта.

— Мили боже. Наистина ли е добра идея да използваме негов човек за охраната?

— Абсолютно. Кой има по-надеждна охрана от човек, когото никой никога не е виждал?

— Така е.

— Освен това жените вършат важна работа в охранителния бизнес — мъже нямат право да наблюдават дамските тоалетни на публични места — и затова жените са толкова кът в тази професия. Гарантирам, че през уикенда на официалното откриване няма да има никакви проблеми. — Гейб беше красив мъж, резултат от смесен брак между латиноамериканец и англосаксонка, от които бе взел най-хубавото. Беше висок, мускулест, с черна коса и зелени очи, които караха жените първо да се стъписат, а после да направят крачка напред.

Девлин го знаеше; беше виждал да се случва. Гейб му допадаше. И, което е по-важно, имаше му доверие.

— Знам. — Компютърът му сигнализира. Имаше имейл.

— Отивам да говоря с хората си. — Гейб махна с ръка и излезе от кабинета.

Девлин с нетърпение отвори електронната си поща — и се намръщи.