Читать «Силата» онлайн - страница 74

Л. Дж. Смит

— Хематит — довършиха всички в хор и погледнаха Мелани.

— Хематит или магнетит — потвърди Мелани. — Да, така е. И аз съм го виждала. Колко сме глупави само! Как не се сетих!

Ник се наведе напред.

— Според теб не Фей е изпяла на Черния Джон, че носим аметисти за защита? Смяташ, че е бил Шон?

Каси погледна силно стиснатите му устни.

— Той не е виновен, Ник. Ако Черния Джон е влязъл в ума му… Знам как се чувствах самата аз, когато се опитваше да се настани в моята глава. Шон не е успял да го спре. Всъщност на общото събрание всички видяхме, че не може да се контролира. Тогава искаше да се запише за дежурен. Трябваше да му изкрещя, за да го извадя от транса.

— Шон… господи! — възкликна Лоръл и се облегна. — Просто ужасно.

— Страхувам се, че има и още — добави Каси. Впери поглед в масичката за кафе на госпожа Франклин и притисна длан върху нея. Не знаеше как да продължи. — Вижте, аз… Според мен Черния Джон е накарал Шон да извърши убийствата.

Настъпи оглушителна тишина. Дори Диана беше прекалено шокирана, за да подкрепи Каси. Адам обаче я погледна в очите и бавно, притваряйки своите, кимна.

— Да — съгласи се той.

— О, не! — възкликна Сюзан.

— Мисля, че… — Каси преглътна, — сигурно е написал бележка до Кори предната вечер и й е предложил да се срещнат пред училище. Не е заподозряла нищо. Помислила е, че става дума за нещо, свързано с кръга. Може би е минал зад нея и…

— Ще го убия! — изкрещя Дъг и скочи. Ник и Дебора го хванаха, но сега Крис се спусна към вратата крещейки. Адам и Мелани го събориха на земята.

— Не е бил той. Не е бил Шон — извика Каси. — Чуйте ме, момчета! Бил е Черния Джон. Той уби Кори. Ако съм права, Шон вероятно не помни нищо. Той просто е бил материална обвивка за тъмната енергия.

— Боже! — прошепна Лоръл. — Господи… Помните ли церемонията с черепа в гаража на Диана? Тогава за втори път се освободи много черна енергия. Шон и Фей се сбиха, свещта угасна и енергията избяга. Шон твърдеше, че Фей е започнала и ние му повярвахме. Според Фей обаче Шон се опитал да разкъса кръга. Ами ако е била права?

— Била е права — потвърди Каси. — Черния Джон е бил с нас през цялото време. Виждал е онова, което е виждал и Шон. А когато се е освобождавала достатъчно количество тъмна енергия от черепа… Черния Джон лично се е погрижил това да се случва… Тогава е карал Шон да извършва убийствата.

— Не е било трудно да подмами господин Фогъл при Дяволския залив — обади се Сюзан. — Шон може да се е престорил, че иска да каже нещо лошо за някой от клуба. Аз го правех постоянно. Ходех при директора да говоря разни неща за… — Погледна Диана. — Но… това вече е минало. Както и да е. Шон може да го е помолил да се срещнат под скалите и после… бам! — направи жест с ръце, сякаш буташе нещо. — Сбогом, господин Фогъл!