Читать «Биті є. Макс» онлайн - страница 136

Люко Дашвар

«Ні…»

– Реп і глухі зрозуміють. Реп – фореве! Ритм серця, – відрубав вищий. Усміхнувся Дорі. – Дивися!

Врубав гаджет на повну – зарухався ритмічно: качаємо, качаємо… Менший туди ж: качаємо, качаємо…

– Ти. Сьогодні. Темна сила. Ти. Мене. Заворожила. Все тепер. Не має сенсу. Йо-о! Бо коли ти говориш, я чую не твої слова… А коли ти приходиш, я бачу не твої вуста…

Качаємо! Дора хитнула голівкою в ритм, усміхнулася. Класно! Дрібний дощ з першої на другу швидкість – і не помітила. Ти! Сьогодні! Темна сила!

Повз дивну трійцю пронеслася автівка – обдала водою.

– Козел! – хлопці відскочили.

Дора приклала ручку до серця: «Дякую».

– Зачекай! Проведемо, – сказав вищий.

Біля річкового вокзалу зупинилися.

«Дякую, дякую… Далі сама», – жестами.

– Ти дуже красива, – сказав вищий. Дістав з рюкзака фломастер, ухопив Дорину долоню, записав на ній номер.

– Це мій мобільний. Захочеш репу – маякни!

«Добре», – усміхнулася збентежено. Заклякла на мить, дістала з кишені блокнотик і ручку. «Я Дора», – написала.

– Я Сван Кентукі, – красиво стукнув себе кулаком у груди вищий.

– А я Льошка, – сказав менший.

Дора йшла до пішохідного мосту, усміхалася, як дурна. Світ ружами, ніч сонцем. Ти. Сьогодні. Темна сила… Як багато добрих людей…

А вечір своє – вітер розбурхав. Той прокинувся – наче з конопель. Заметушився – туди, сюди. Дощ на третю швидкість – швидше падай, швидше. Дора оминула підземний пішохідний перехід, що вів на протилежний бік набережної, до колони Магдебурзького права. Зупинилася навпроти, вдивилася у міст попереду. Темно. Й не роздивитися, чи є хто. Чому Данко тут чекає? Роззирнулася: як до мосту ближче? Набережною далі йти чи через підземний перехід до порослих схилів?

Кинула оком на темні дерева навколо колони і побачила Макса. Стояв біля білої автівки, дивився на пішохідний міст. Здивувалася. А Макс чому тут?

Макс змерз, та не те муляло. Патлатий хлопець вів себе геть не так, як мав би. Постояв під дощем і вітром, раптом зірвався, пішов з мосту. «Неправильний хід! Неправильний! – психонув Макс. – А Дора прийде…» Пішов під дерева, аби геть не змокнути, вітер повіки стуляв – мружився, від мосту їх не відводив.

Данко теж змерз до дідька. Під вечір смартфтон відгукнувся Дориною СМС-кою. «Буду», – написала, і скільки потім Данко не намагався зв’язатися з дівчиною – тихо. Тупцював під негодою. Роззирався і раптом біля колони Магдебурзького права побачив білу «ауді». Насупився: Сердюк?! Кинув таке двозначне… Про виснажену Дору… Наче у полоні тримав, відпустив врешті. Він тут якого? Спочатку вирішив – не зважатиму. Та час спливав, Сердюк не рухався. Наче мав пересвідчитися, що Дора і Данко перетнуться.

– Тобі що до того?! – вдивлявся у темряву. Автівка білою плямою. Сердюка не видно, злився з мороком.

Данко задумався на мить, посунув з мосту. А чого мучитися? Підійде до Дориного колишнього роботодавця, запитає… Може, знає, чому Дори й досі немає. Чому її смартфон мовчить. Де увесь цей час була. Зійшов сходами на асфальтовану дорогу, що вела до білої плями у темряві, зробив крок-другий – дощ стіною, вітер з ніг збиває. «Схилом піду, – вирішив. – Поміж дерев вітер менший. І дощ не так лупить».