Читать «Квiти Содому» онлайн - страница 111

Олесь Ульяненко

Потім усе склалося не так, з вини Макса і Лу. Але життя не плівка, що можна перекрутити назад. Хоча неприємності настирно повторюються з року в рік. Мов клони. Хіба справедливо? У Тоцького я застала тільки його голову. Я ще провела з ним старий рік, виглушивши стаканюру віскі. А далі я зустріла Алекса. До цього все сказане правда, підписуюся, якщо не кров'ю, так самі знаєте чим. Ми повторюємося самі, як у галюцинаціях Алекса. Я кохаю його і можу дати відповідь чому. Він такий же неприкаяний. Мало, то спробуйте подолати земне тяжіння. Вам під силу взяти себе за патли, піднятися і подивитися на себе, як на кусок лайна.

Ми живемо у нашому великому домі, майже безмежно щасливі, бо ніхто нам не заважає, окрім моєї Алли. Напевне, необхідно при народженні дітей убивати матерів, ну, якщо вам це не подобається, щоб ви не впадали в істерику, відправляти на якийсь острів у Тихому океані, де б їх жерли червонопикі людоїди. Як вам така версія?

Тільки-но я відчула смак шкіри коханого чоловіка, це стерво затягнуло в наш дім весь бруд, що позбирало за всі роки: відставних і ні генералів, чиновників усіляких ґатунків, простих менеджерів, з репутаціями, підписаними ще гиблішими покидьками. Якщо до цього у нас був затишний куточок, то він перетворився на справжнісіньке пекло. Якщо таке пекло, тоді який рай? Ви не задумувалися над цим? Алла сказала, що бажає мені щастя, вона… Не як мати. Дякую. Якщо я народилася в конюшні, то я що — кінь? Умовності — це виконання ритуалу. Як поганське жертвоприношення. Не знаєте, чому Бог відмовився від подібного експерименту? Бо ви б наклепали жертовників по всій землі. І убивали, і убивали, і убивали. З національною ідеєю, як Тоцький, чи без ідеї. Ідеям зараз ніхто не вірить. Ідеї виникають тільки в рубанні грошей і знищенні свого ближнього сусіда. А це стерво заявляє, що вона мені мати. Що вона дбала… Нехай дбає нині на дні водосховища. Саме там її трупаку місце.

Лежимо на самому дні басейну. Далі нікуди. Рот у Алекса усміхається і втягує в легені воду. Випірнати? Немає ніякої потреби. Під нами вода, над нами вода, скрізь вода. Чиїсь цупкі руки витягують нас на поверхню. Залиблена пика Ростислава. Алла ще гріється на сонечку. Без нічого, ніяких умовностей. Відставний маршал у неї біля ніг чухає пузо. Ми губимо із зору Ростислава. Щасливо сміється. І думаємо. Що робити з цими покидьками. Що з дня в день заповнюють наші кімнати; вони знову хряцають, серуть, де попало, щоб на ранок чемно виїхати, а натомість завалять інші. Ми повсюди шукаємо Ростислава, натикаючись на скрючені, забльовані тіла, що у напівзабутті виголошують промови не згірш того, котрого ми шукаємо. Поверх за поверхом, квадратний метр за квадратним. Алекс вирубається. Я йому підсипала у вино якоїсь наркоти, щоб він не виписав на божевільну суму моїй матусі чек. Ростислава ніде не видно. Ми з китаянкою беремо Алекса і перетягуємо до «хаммера». Повертаємося назад. Оглодки валяються, як і валялися. Ми кричимо на всю горлянку. Гола Алла, вся у кремові для засмаги. Танцює на краю басейну. Вона відкорковує пляшку, разом з товстопузим маршалом летить у воду. Ми повертаємося у безлюдь степу, до машини. Нікого. Навіть машини. Алекс поїхав. І я починаю молитися. За багато років молитися. Щоб нічого, нічого з ним, Господи, не трапилося.