Читать «Міжнародне єврейство» онлайн - страница 98

Генрі Форд

Втома почалася з війною і з викликаною нею перевантаженням народних сил; світ з породженим ним загальним замішанням довів її до крайньої межі. Народ ні в що не вірить і ще менш чого-небудь очікує. Всяка впевненість зникла, а з нею майже зникла всяка відвага і заповзятливість. Невдача всіх прагнень, що неправдиво називали народними досягненнями, була так ґрунтовна, що більшість втратила всяку надію і на успіх взагалі всіх майбутніх народних рухів.

Про це Протоколи говорять наступне: «Загальна втома, породжена розбратами, ворожнечею, суперечками, голодом, епідеміями, збіднінням, потрібна доти, поки невірні не будуть бачити іншого шляху на щастя, як тільки наше золото, і поки не покличуть на допомогу нашу силу» (Прот. 10). «Цими способами ми доведемо невірних до такого стану втоми і виснаження, що вони примушені будуть визнати нас як міжнародний авторитет. Тоді ми безперешкодно вберемо в себе ще уцілілі правлячі сили світу й у такий спосіб створимо Над-Уряд. Ми повинні виховати суспільство невірних у тому дусі, щоб у результаті в них від слабості і відсутності мужності опустилися руки перед всяким починанням, що вимагає відваги» (Прот. 5).

Євреї ніколи ще не бували втомленими і виснаженими. Вони ніколи не знали, що значить слово «неможливе». Це є відмітною ознакою тих, кому відома точна дороговказна нитка в лабіринті життя. Невірне і постійне блукання під впливом мотивів і впливів, джерело яких невідоме і цілі незрозумілі, виснажує дух. Ходіння навпомацки в мороці породжує занепад сил. Неєвреї протягом сторіч це роблять. Тим часом євреї, що мають ясне уявлення про все, що відбувається, не знали цієї втоми. Можна винести навіть переслідування, якщо знаєш, за що, а євреї всього світу завжди знали, коли і чому по обстановці, що створилася, такі могли наступити. Неєвреї більше страждали, коли переслідували євреїв, ніж самі переслідувані, тому що коли переслідування припинялися, неєвреї продовжували по колишньому навпомацки бродити в мороці, тоді як єврейство знову пускалося у свій шлях, по якому воно йшло впродовж сторіч, до тієї ж визначеної мети, у яку воно завзято вірить і яку, якщо вірити тим, що глибше проникнули в єврейську сутність, єврейство ніколи досягне. Проте, і розуміючі це теж захоплені загальною втомою.

Як би там не було, одне безсумнівно: революція, що потрібна, щоб розірвати убивчу мертву хватку, якою міжнародна єврейська система душить світ, по всій ймовірності буде так само радикальна, як були і є єврейські способи, за допомогою яких так міцно зв'язали людство. Багато хто сумнівається в тому, чи будуть взагалі неєвреї в стані зробити подібну революцію. Може бути, вони і праві. Нехай принаймні люди довідаються, хто їх гнітить.