Читать «Міжнародне єврейство» онлайн - страница 87

Генрі Форд

Дітей з «соціального центру», родини, зманюють в інші центри; їх ведуть від їхніх чесних керівників у рідному домі, у церкві й у школі і захоплюють в інші примусові «центри», «в науково-освітні місця для ігор» під керівництвом спеціально підготовлених осіб, що привчає дитину не довіряти своєму природному оточенню, але чекати усього від держави. Все це стосується тільки дітей невірних; нікому з неєвреїв не дозволили б організувати життя єврейських дітей зазначеним способом. Вся ця організація передбачена світовим планом поневолення неєвреїв. Якщо нам скажуть, що все це має місце незалежно від цього плану, то було б досить цікаво з'ясувати, чому матеріалом для цих експериментів служать звичайно неєврейські діти, а керівниками їхній є особи єврейської раси.

Єврейські свободи у Сполучених Штатах охороняються найкраще. Неєврей повинен сам піклуватись про те, як йому опанувати зовнішній світ, але кожна єврейська громада має своїх особливих представників, що найрізноманітнішими спосібами, у числі яких не останнє місце займають політичні і ділові погрози, вміють домогтися особливої до себе уваги. Жоден неєврей не зумів би заслужити подяки, якби він з мотивів суспільної користі здумав би втрутитися в життя єврейських дітей: єврейська громада в кожному місті сама піклується про це. Єврейські общинні школи оточені великою таємничістю і навіть місцезнаходження їх нерідко залишається невідомим міським керівництву великих міст. Тим часом єврей ревно зайнятий тим, щоб мати вплив на неєврейський духовний лад; він прагне до того, щоб підказати неєвреєві, що він повинен думати взагалі, і особливо те, що він повинен думати про євреїв. Євреї роблять настільки великий вплив на неєврейський напрям думок, що зрештою, хоча і манівцями, виходить результат, сприятливий єврейським намірам. Ревнощі і завзятість, у цьому відношенні, що ними виявляються, і добре видний кожному, хто на це зверне увагу, виражають собою переконання євреїв, що вони належать до вищої раси і мають здатність керувати нижчою расою, якою є весь неєврейський світ.

Усі течії, що виявляються нині в схильності неєврейської молоді до легкодумства і розбещеності, випливають з єврейського джерела. Хіба наші молоді люди самі винайшли теперішній спортивний одяг, що зробив такий шкідливий вплив на сучасну молодь, що кожен репортер вважає своїм обов'язком ледве не щодня нагадувати про це? Цей стиль вийшов з єврейських магазинів готового плаття, у яких не мистецтво має першість, і не моральна сторона має вирішальний голос. Кінематограф являє собою цікаве сполучення фотографії з театром, але хто несе відповідальність за його виродження, що зробило з нього моральну небезпеку для мільйонів людей, небезпеку настільки велику, що вона збудила загальні занепокоєння й осуд? Хто у всьому світі є керівниками всіх дансингів і всіх різних закладів подібного роду, вічно переповнених народом, і взагалі всіх місць звеселянь, що розхитують нерви? Подивіться на цих наших виряджених молодих людей і дівчин, з їхньою вульгарною зовнішністю і з їхньою відсутністю всякого почуття відповідальності. Де всім їм, зовні і зсередини, починаючи від їхніх костюмів і фальшивих каменів, і кінчаючи їх болісно збудженими думками і бажаннями, ви можете приліпити ту саму етикетку: «Створені, розбещені й експлуатуються євреями». От яке моторошне висвітлення дають сучасні факти цитаті, що говорить: «За допомогою, виховання в дусі принципів і теорій, що ми самі вважаємо явно помилковими, але які ми вселили, ми затягли на помилковий шлях юнацтво невірних, засмітили йому голови і понизили його моральний рівень». Для засвоєння принципів і теорій не потрібно неодмінно великих або — навіть середніх духовних здібностей. Любою молодий простолюдинів, проводити свій вільний час у Синематографі, засвоює цим свої «принципи і теорії», точно так само як юнак вищих класів, що слухає лекції про «волю статі» єврейського «ліберала», що виконує таким способом свої обов'язки по «контролю народонаселення». Деморалізуючий вплив, властиве всім цим «принципам і теоріям», не є продуктом неєврейської родини, церкви або професії, якими переважно зайняті неєвреї, але продуктом теорій, впливів і професій, у яких переважають євреї. Можна було б продовжити ці обвинувачення, але ми воліємо обмежитися тим, що всяка чесна людина може всюди спостерігати своїми очима. Потрібно до цього ще додати, що головною жертвою в цих випадках не є єврейська молодь, але неєврейська. Якщо відома частина єврейської молоді і заражена цією соціальною отрутою, то в порівнянні з тим спустошенням, що ця отрута робить у середовищі неєврейського юнацтва, про це не варто говорити. Заслуговує на увагу, що євреї які, крім всього іншого, витягають ще багату вигоду з цього процесу деморалізації неєвреїв, ні самі, ні їхні сини і дочки не робляться жертвами цього розкладання. Єврейське юнацтво переживає цей процес багато легше і з великим достоїнством, ніж маса неєврейської молоді.