Читать «Міжнародне єврейство» онлайн - страница 86

Генрі Форд

Як видно з 11 протоколу, євреї не дивляться на своє розсіювання по всій землі, як на нещастя, але як на Божий Промисел, тому що завдяки йому план світового панування може легше здійснитися: «Бог послав нам, своєму обраному народові, розсіювання, як благословення; воно, будучи в очах всіх нашою слабістю, у дійсності є нашою силою. Воно довело нас до порога світового панування».

Цілі, що намічаються в 9 протоколі, є чимось, начебто, вже занадто сміливим, щоб зі слів, дійсно могли вирости справи. Але в одному пункті слова і дійсність збігаються: «Для того щоб завчасно не зовсім руйнувати апарат керування невірних, ми авторитетно наклали на нього свою руку і порушили лише правильність роботи його механізму. Раніш він працював точно й у повному порядку, але ми замінили його “ліберально”-дезорганізованим партійним керуванням. Ми придбали вплив на судові рішення, виборче право, пресу, свободу особи і, саме головне, на виховання і культуру, ці наріжні камені людського буття. Теоретичними і практичними методами виховання, що ми самі, звичайно вважаємо помилковими, але які ми все-таки вселили, ми направили молодь невірних на помилковий шлях, засмітили їй голови і понизили її моральний рівень. Не змінюючи існуючих законів, ми за допомогою простого суперечливого тлумачення зіпсували їхній зміст і створили щось гідне подиву у своїх наслідках».

Дійсно, як видно всякому, незважаючи на те, що повітря повне теоріями «свободи» і дикими лементами про «права», особиста воля невпинно калічиться. На місце справжньої свободи, народ, шляхом достатку соціалістичних фраз, поставлений під свого роду державну опіку, до цього часу невідому. «Суспільна гігієна» служить одним приводом для цього, різні види «суспільної безпеки» — іншим. Діти майже позбавлені в наш час можливості навіть вільно віддаватися іграм, інакше як під наглядом призначених керівників іграми, між якими, за дивним збігом обставин, разюче велике число євреїв. Вулиці не вільні, як колись: всілякі закони обмежують самі безневинні прояви народної волі. З'явилося нестримне прагнення створювати скрізь шаблони, з яких кожний обґрунтований найвищою мірою ученим принципом. Тут дивним є та обставина, що коли дослідник дійде до авторитетного джерела цих бажань оточити народне життя визначеними тісними рамками, вона завжди наштовхнеться на євреїв, що займають місця, від яких ці розпорядження залежать.