Читать «Міжнародне єврейство» онлайн - страница 84

Генрі Форд

При подальшому знайомстві з вимогами, викладеними в протоколах, ми довідуємося (7 прот.): «Вже давно ми посилено прагнемо до того, щоб дискредитувати духівництво невірних, котре могло б нам сильно заважати, і цим шляхом паралізуємо його діяльність. Вплив його на народ зменшується з дня на день».

«Повсюдно проголошена так звана свобода совісті. Завдяки цьому катастрофа християнської релігії є лише питанням часу. З іншими релігіями нам буде ще легше справитися, але питання це ще не назріло для обговорення».

Викладена думка, здавалося б, повинна отримати особливе значення в очах тих духовних осіб, що прагнуть до якоїсь релігійної угоди з рабинами. Якби така угода відбулася в дійсності, то особистість Христа по необхідності стала б у виді доброзичливого, але не цілком зрозумілого єврейського пророка. Християнство в такому випадку, як особлива релігія, перестало б існувати. Найдужчу релігійну ворожнечу Протоколи виявляють проти католицької церкви взагалі і проти Папи зокрема.

У цьому ж протоколі зустрічається оригінальна думка, що претендує на особливе мистецтво єврейської раси наносити образи: «Наша преса буде жорстоко критикувати державні і релігійні справи невірних і їх малозпроможність. Для цього вона буде постійно користуватися зневажливими висловами, що граничать з образами, — мистецтво, із застосуванням якого наша раса так добре знайома». — Робимо виписку з 5 протоколу: «Під нашим впливом розумне застосування закону доведене до мінімуму. Повага до закону повинна бути похитнута за допомогою “ліберального” тлумачення, що ми ввели в цій сфері. Суди вирішують справи по нашому бажанню навіть у найважливіших випадках, коли справа йде про рішення, що торкаються основних положень права або політики; урядові заклади невірних бачать закони в тім висвітленні, що ми їм даємо за допомогою наших агентів, з якими ми не маємо ніякого видимого зв'язку, а також за допомогою преси й інших шляхів. Ми посіяли в суспільство невірних насіння розбратів і спрагу до чвар».