Читать «Міжнародне єврейство» онлайн - страница 69

Генрі Форд

24 параграф «Сіонських протоколів» з цього приводу говорить: «Тепер я розгляну, що необхідно для того, щоб корені дому Давідова проникнули глибоко в надра землі. Ця династія ще і донині дає нашим мудрецям, що керують всією думкою людства, владу панувати над світовими подіями».

Якщо вважати, що на сказаному не варто зупинятися, то це місце значило б тільки те, як те і сказано далі в протоколі, що хоча світовий владика ще не існує, але все ж таки династія Давідова доручила сіонським мудрецям підготувати їй шлях. Про цих Мудреців говориться, що вони не тільки підготовляють тих, котрі керують справами єврейства, але що вони додають форму людської думки і впливають на неї в сприятливому для їхніх планів змісті. Нехай программа залишається прихованою! Приведення її у виконання і наслідки цього не можуть залишитися невідомими. Тому представляється можливим знайти її лінії в зовнішньому світі і простежити шлях їхній до вихідного пункту, де і виявиться сама програма. Зміст її, байдуже — добре чи погане, вартує того, щоб зробитися відомим людству, якого вона стосується.

X. Введення в «єврейські протоколи»

Особи, які охочіше займаються теорією єврейського світового панування, ніж вивченням впливу цього панування на сучасний світ, найчастіше посилаються на ті 24 документа, що відомі за назвою: «Протоколи Сіонських мудреців». Вони звернули на себе увагу всієї Європи і ще недавно викликали бурхливий обмін думок в Англії; у Сполучених Штатах навпаки, ними займалися дуже слабо. Це саме ті документи, дослідження яких було почато рік тому Департаментом Юстиції і які були видані в Лондоні державною друкарнею британського уряду Ейр і Спетиссвуд.

Хто дав цим документам вперше назву «Протоколів Сіонських мудреців», невідомо. Без великого перекручування з них можна було б виключити всякий натяк на їхнє єврейське походження, і все-таки, всі головні пункти програми світового поневолення в такому широкому обсязі, якого ще ніколи не знав світ, залишилися б у всій своїй недоторканності. Тільки відсутність вказівки на їхнє єврейське походження внесло б у протоколи ряд протиріч, що нині в них відсутні. Кінцевою метою, поставленою в протоколах, є руйнування всього укладу державного керівництва сучасного людства, щоб замість нього створити нову світову силу у формі необмеженої правлячої влади. Такий план не міг виникнути в жодному з правлячих класів, що нині мають повноту державної влади. Скоріше його могли створити анархісти. Але останні не прагнуть до створення форми правління у вигляді необмеженої одноособової влади. Мабуть можна собі уявити автора такого плану у вигляді співтовариства французьких революціонерів, типу тих, які жили в часи Французької революції, з добре відомим Герцогом Орлеанским на чолі. Але такі революціонери більше не існують, а тим часом викладена в Протоколах програма знаходиться в стані поточного здійснення і не лише у Франції, але і у всій Європі і, особливо, у Сполучених Штатах.