Читать «Міжнародне єврейство» онлайн - страница 58

Генрі Форд

Спочатку деякі окремі мислителі, потім секретні відділи урядів, пізніше окремі проникливі люди і, нарешті, тепер навіть великі маси населення запідозрили, що євреї не тільки являють собою національність, що яскраво відрізняється від інших народів, що не піддається дивним чином ніякій, навіть при їхньому повному бажанні, асиміляції з іншими народностями, але й утворюють собою державу, причому не тільки мають національну самосвідомість, але і свідомо зв'язані між собою з метою взаємного самозахисту і досягнення загальних цілей. Згадаємо визначення Теодора Герцля, як народи зпаюються під тиском загального ворога, і запитаємо себе, чи не є цим загальним ворогом в очах євреїв усе неєврейське людство. Хіба така нація, почуваючи себе нацією, могла б залишитися неорганізованою перед лицем такого факту? Це мало походило б на звичайну єврейську хитрість. Якщо глянути, як зв'язані євреї між собою в Сполучених Штатах за допомогою найрізноманітніших організацій, так тонко улаштованих, що діяльність їх вселяє всім довіру, то можна легко припустити, що все те, що можна було створити усередині визначеної країни, може бути створене, а можливо, вже й створене, між всіма країнами, де живуть євреї.

От що, між іншим, писав Герман Бернштейн у «American Hebrew» від 25 червня 1920 року: «Приблизно рік тому назад один чиновник Міністерства Юстиції показав мені копію рукопису якогось Нілуса “Єврейська небезпека” і просив мене висловити мою про неї думку. Він мені сказав, що цей рукопис являє собою переклад російської книги, що вийшла в 1905 році, що згодом була вилучена з обігу. Очевидно, рукопис являв собою “Протоколи Сіонських мудреців” і був прочитаний, як припускають, Доктором Герцлем на таємній конференції Сіоністів у Базелі. Чиновник сказав мені, що на його думку рукопис є твором Доктора Герцля… Далі він згадав, що багато американських сенаторів, що ознайомилися з рукописом, були вражені, побачивши, що євреями за стільки років вперед був вироблений план, що нині здійснився, і що більшовизм вже за багато років вперед замишлявся євреями з метою руйнування світу».

Цією випискою я хочу установити тільки той факт, що якийсь чиновник Міністерства Юстиції Сполучених Штатів показав цей рукопис Бернштейнові і висловив визначену думку, що вона, цілком ймовірно, є твором Доктора Теодора Герцля. І далі, що багато американських сенаторів були вражені фактом збігу того, що було запропоновано ще давно до виконання, з тим, що відбулося до 1920 року.

Цей випадок тим більше заслуговує на увагу, що в ньому брав участь чиновник уряду, що нині у високому ступені знаходиться в руках євреїв, або під єврейським впливом. Дуже можливо, що подальші кроки, початі з цього приводу чиновником, як тільки вони стали відомі, були заборонені. З іншої сторони досить імовірно, що слідство з цього приводу все-таки, незважаючи на накази, не було припинено остаточно.