Читать «Міжнародне єврейство» онлайн - страница 130

Генрі Форд

Розмір єврейського панування, над пресою можна було б наочно зобразити на карті Сполучених Штатів за допомогою кольорових шпильок, що позначали б число газет, що прямо належать євреям, і число тих, що знаходяться під безсумнівним єврейським впливом, єврейських газетних співробітників, що у різних частинах країни визначають напрямок думок американців.

Єврейський журналіст, чиї статті породжують занепокоєння, чиє літературне самолюбство підтримує у своїх читачах стан бродіння і збудження, чия дотепність брудна, а світогляд негативний, так само як і єврейські письменники і белетристи, що підносять свій народ до небес і одночасно сіють таємне насіння розкладання в соціальне й економічне життя неєвреїв, - всі вони повинні вважатися агентами однієї єврейської світової програми, чия задача довести людське суспільство за допомогою різних «ізмів» до кінцевого розвалу. Дивно, наскільки велике їхнє число і як вони спритно вміють ховати свої щирі наміри у своїх творах!

Однак, то тут, то там у Сполучених Штатах останнім часом стало можливим у заголовках статей користуватися словом «жид» і наступного дня, на протести єврейських представників, заперечувати, що наша країна дотепер є вільною. Деяка кількість газет витримала силу таких натисків зовсім спокійно, і дала їм належну відсіч.

Редактор, у розпорядженні якого маються факти, може бути зовсім спокійним. Той же, хто хоч раз поступиться, буде все сильніше і сильніше почувати тиск. Людина, що чесно і мужньо буде стояти на своїй точці зору, незабаром довідається те, що не всім відомо, а саме, що за гучними виступами і погрозами криється у відомій частині блеф і що ланцюг, надламаний в одному місці, завдає удару всій системі.

Міжнародний єврей нічого не боїться так, як правди, або навіть натяку на правду, про себе самого і про свої плани. Нехай буде твердинею, притулком і захистом, як для чесних євреїв, так і для неєвреїв, єдина правда!

XVIII. Чим пояснюється єврейська політична сила?

Дотепер при вивченні Протоколів ми мало говорили про те, що міститься у їхній політичній програмі. Перемоги своєї світової програми євреї домагаються такими способами: а) фінансовим пануванням над світом. Таке вже досягнуто, завдяки, по-перше, величезній заборгованості держав і, по-друге, безособово-капіталістичному, а не індивідуально-підприємницькому і директорському пануванню над промисловістю, б) політичним пануванням, що легко можна довести сучасним станом всіх цивілізованих держав, в) єврейським впливом на виховання, що поступово досягнуто на очах осліплених народів, г) опошленням всього духовного життя за допомогою продуманої системи розваг і задоволень, який можна виразити, мабуть, одним словом «балаган», д) засіванням ідей, але не ідей щирого прогресу, а навіюванням примарних і розкладницьких економічних теорій і руйнівних тенденцій.