Читать «Міжнародне єврейство» онлайн - страница 120

Генрі Форд

Єврей, що склав ці Протоколи, був першокласний фінансист, економіст і філософ. Він знав свій предмет. Єврейська діяльність у промисловому житті доводить, що хотіти значить силу. Як доцільно діяв цей 6 Протокол на очах у всіх, хто не був сліпий, і як продовжує він діяти у всіх галузях людських починань і діяльності!

Фермери Сполучених Штатів почали самим успішним чином робитися цілком незалежними від фінансових сил. Велика перевага фермера полягає в тому, що він незалежний у своїх життєвих потребах. Земля його харчує і йому байдуже, чи подобається він єврейським міжнародним фінансистам чи ні. Його положення непохитне, поки сонце світить і часи року чергуються. Тому його ворогам було необхідно викликати щось, що похитнуло б цю квітучу незалежність. Фермерові почали робити ускладнення в кредиті більше, ніж кому-небудь іншому. Робітників переманили із сільських місцевостей у міста. Заняття землеробством було оголошено «відсталим» і «скаредним», так що сини почали встидатися роботи своїх батьків. При цьому, хлібні синдикати, що працювали проти фермерів, знаходяться під єврейським керівництвом. Якщо порівняти те, що в даний час відбувається в сільському господарстві, з тим, що написано про це в Протоколах, то потрібно визнати, що для фермерів Сполучених Штатів прийшов час виявити цікавість до цього питанню.

Всякий, хто серйозно прагне освітити неєвреїв у відношенні єврейського питання, дуже часто зіштовхується з фактом, що обсяг змови, описаної в Протоколах, такий великий, що сама просторість задуманого туманить здатність розуміння неєвреїв. У неєврея немає матеріалу змовника. Він не здатний стежити довгий час за дороговказною ниткою по темних і плутаних дорогах. Строго розроблена досконалість єврейської програми і вага подробиць стомлює його дух.

У цій обставині криється більше небезпеки, що програма виповниться, чим у сміливості самої програми.

Духовна ваговитість неєвреїв є найдужчий союзник єврейської світової програми.

Неєврей звичайно робить так чи інакше з однієї причини. Єврей робить дуже часто те ж саме по трьох або чотирьох різних причинах. Неєврей ще може зрозуміти, чому єврейські фінансисти прагнуть захопити у свої руки землю з метою перешкодити самостійності сільського господарства, яке їм може бути в тягар. Ця причина цілком ясна. Але є ще і друга причина. Її можна знайти в 12 Протоколі. Він має на увазі в тому великому дійстві, що нині відбувається, поставити на карту один проти одного місто і село. Цілковите панування над містом за допомогою промислового важеля, а над селом за допомогою важеля заборгованості. Це дає невидимому гравцеві можливість то нашіптувати селу, що місто ставить самі неможливі вимоги, то хвилювати міських жителів слухами про непомірні мужицькі прагнення. Таким шляхом руйнується природний зв'язок між селом і містом і один нацьковується на іншого.