Читать «Міжнародне єврейство» онлайн - страница 119

Генрі Форд

Основними і постійними елементами в Протоколах є земля і нерухома власність, євреї і неєвреї.

Наше твердження, що неєвреї складають непереборний елемент єврейського плану, вимагає деякого пояснення. Протоколи не мають на увазі винищити неєвреїв або звернути світ у місце, населене винятково одними євреями; вони тільки прагнуть до того, щоб існував світ неєвреїв, керований євреями. Євреї як господарів, а неєвреї як дроворубів і водоносів, — це політика, знайома кожному читачеві Старого Завіту, як типово єврейська, котра у свою чергу постійно була причиною Божого суду над Ізраїлем. Вона залишилася такою і донині.

Займемося тепер чисто земельною програмою. «Землевласники нам у тягар остільки, оскільки вони, як такі, мають незалежні засоби до життя». От основне положення Протоколів. Байдуже, чи будуть земельними власниками неєврейська аристократія, польський мужик або північноамериканський фермер, — землеволодіння саме по собі робить людину незалежною, а всякий прояв незалежності в неєвреях є перешкодою для перемоги світової єврейської програми, що у світі фактів докладно посувається до свого здійснення.

Не сільськими хазяїнами і селянами, не орендарями і землевласниками, як такими, зайняті Протоколи: вся увага їх звернена на земельних власників, як на клас, незалежний у добуванні засобів до життя. У Сполучених Штатах ще не було такого моменту, як цей, коли по всім даним фермер, здавалося б, легше ніж коли-небудь, міг володіти землею цілком самостійно. Іпотечний кредит росте до легендарних розмірів, і в наш час скрізь можна чути розмови про те, що фермери «зробилися багатими».

І що ж? Ніколи ще не було стількох покинутих своїми хазяїнами ферм, як у даний час. «Цим шляхом ми повинні, у всякому разі, позбавити їхньої земельної власності». Але яким же шляхом? «Кращим засобом для цього служать податки й іпотечна заборгованість». Високі податки при укладенні земельних угод і необхідність позичати гроші для обробки землі. «Ці заходи неодмінно поставлять землеволодіння в залежне положення». Хотілося б довідатися від фермерів Сполучених Штатів, чи посувається цей процес вперед чи ні. Потім варто встановити той факт, що при всяких спробах надати фермерам гроші за помірний відсоток, або полегшити іпотечну заборгованість, в це втручається єврейський фінансовий вплив з метою цьому перешкодити, а коли це не вдається, по можливості хоча б утруднити це починання.

Завдяки збільшенню фінансових ускладнень для фермерів з однієї сторони, і притягальної сили промисловості з іншої, велика частина задуму вже виконана. У Протоколі це виражено в такий спосіб: «Промисловість повинна оголити сільські землі від робітників і капіталу». Чи сталося це, от питання? У Сполучених Штатах не підлягає сумніву, що так. Фермерові дістати гроші складніше, ніж кому б то не було, і рабочих він утримувати взагалі не може. Який же результат виходить від цих фактів, з яких один б'є по сільському господарству, а інший по народу? Саме той, до якого прагнули Протоколи: збільшена заробітна плата, при більш низькій покупній здатності: «Одночасно ми викличемо ріст цін на всі необхідні для життя предмети під тим приводом, що цей ріст викликаний упадком землеробства і скотарства».