Читать «Міжнародне єврейство» онлайн - страница 121

Генрі Форд

Зверніть тільки увагу на ясність і сміливість, і разом на ту впевненість, з якою план задуманий: «Наші розрахунки йдуть далеко, особливо в сільських округах. Там ми повинні викликати і підсилити такі інтереси і прагнення, що йдуть проти міст, а викликавши, виставити їх перед городянами, як честолюбні прагнення, що мають метою сепаратизм провінції. Природно, що джерело всього цього буде те саме: воно виходить від нас. Доти, поки ми не досягнемо повного панування, ми повинні так вести справи, щоб місто час від часу почувало загрозу від нібито властолюбних прагнень села. Ці властолюбні прагнення знову ж таки будуть справою рук наших агентів».

Пролог, таким чином, тут описаний. Шляхом неправди нацькувати один на одного місто і село, з метою дати можливість змовникам з'ясувати, хто з двох виявиться більш придатним допомогти здійсненню єврейського плану. У Росії було випробувано і те і інше. Старий режим, що ще панував у містах, схилили скласти свою владу під приводом, що цього бажає селянська маса. Коли ж більшовики захопили міста у свої руки, вони підкорили собі селян, зтверджуючи, що така воля міст. Міста послухалися села, а тепер село кориться містам.

Той, кому прийдеться наштовхнутися на спробу розділити місто і село на два ворожі табори, нехай згадає приведене місце з 12 Протоколу. Отрута вже діє. Хіба ми в себе не чуємо розповіді про те, що заборону спиртних напоїв було нав'язано сільськогосподарським округам? Хіба не чуємо ми постійно, що подорожчання життя залежить від надмірних баришів фермерів, яких між іншим, вони ніколи не мали?

Великий пролом можна було б пробити в цій програмі світового панування, якби городяни і сільські жителі зробили спробу зблизитися між собою не за допомогою самозваних третіх осіб, а прямим шляхом. Місто і село, завдяки штучно створюваним непорозумінням, розійшлися, і з цієї тріщини, що робиться усе більш і більш глибокою, визирає примара єврейської світової програми.

Добре було б, якби фермер, через голови підставних, людей з неєвреїв і поверх великих торговельних пунктів, направив би свої погляди на головних винуватців, що знаходяться на задньому плані.

XVII. Чи є єврейство панівним у світовій пресі?

Мета цєї глави двояка: з однієї сторони встановити, що говорять Протоколи про зв'язок між пресою і світовою програмою, з іншого боку - познайомити читача з єврейським впливом у пресі.

Єврейська раса завжди віддавала собі ясний звіт у тій користі, що виникає від швидкого отримання повідомлень про події. З ранніх часів таке отримання було одним з головних факторів єврейської сили в європейській торгівлі. Бути обізнаним заздалегідь, знати, що наступило, перш ніж довідаються про це оточуючі неєвреї, було однією з переваг євреїв, завдяки тісному контактові, у якому знаходилися розсипані на величезному просторі єврейські групи і громади. Із самого початку вони були самими майстерними передавачами новин. Вони були навіть винахідниками особливих інформаційних циркулярів. З цього, одначе, зовсім не випливає, що євреї були попередниками або «хресними батьками» сучасної преси. У їхні наміри зовсім не входило інформувати всіх про новини; для них було набагато важливіше таємно користуватися ними для своєї вигоди. Політичні, господарські і торговельні новини, що передавалися по всій Європі від однієї єврейської громади до іншої зі швидкістю, що не відповідла обстановці, яка у той час існувала, були як би загальним єврейським надбанням, з якого кожна громада черпала і передавала іншій всі зведення про те, що відбувається: про війну, про торгівлю, про нові події і взагалі про що завгодно. Протягом сторіч євреї були народом найкраще обізнаним. Зі своїх таємних джерел при дворах і державних канцеляріях, від привілейованих євреїв, що вкорінювались у всі урядові місця, вся раса отримувала повідомлення про світові події. Повсюдно утримувалися єврейські розвідники. Далеко в глибині Південної Америки, у той час, коли британські і голландські поселення в Північній Америці тільки що починали з'являтися, вже жили євреї як форпости єврейських торговельних інтересів. Вся земля була покрита спостерігачами, що працюють в інтересах єврейської раси, подібно тому, як і тепер вся земна куля знаходиться під прискіпливим спостереженням єврейських агентів - більшою частиною неєвреїв - в частині повідомлення про відкриття нових джерел золота.