Читать «Міжнародне єврейство» онлайн - страница 118

Генрі Форд

Аристократія невірних, як політична сила, не існує більше. У цьому відношенні рахуватися з нею нам не потрібно. Проте вона нам заважає в її ролі землевласників, тому що завдяки володінню землею вона є незалежною в засобах до життя; з цієї причини ми повинні будь-що-будь позбавити її володіння землею. Кращим засобом для цього є збільшення податків і іпотечна заборгованість. Цими мірами землеволодіння буде поставлене в залежне положення. Будучи не в змозі вести належний спосіб життя на занадто незначні спадщини, аристократи невірних зникнуть у нетривалому часі.»

«Одночасно потрібно всіляко заохочувати розвиток торгівлі і промисловості, а поруч з цим, особливо спекуляції, як фактора, що може служити противагою самостійної промисловості. При відсутності спекуляції промисловість могла б зприяти росту приватного капіталу і поліпшенню стану сільського господарства тим, що вона звільнила б земельну нерухомість від заборгованості земельним банкам. Наша ж промисловість, навпроти, повинна оголити країну як у відношенні робітників, так і у відношенні капіталів. І для того, щоб спільно зі спекуляцією зосередити гроші всього світу в наших руках і тим перетворити невірних у пролетаріат. З метою руйнування здорових способів добування засобів до життя невірних і з метою розвитку в них спекуляції, ми повинні, як принаду розвити в них любов до всякого роду розкоші. Ми примусимо збільшити заробітну плату; але ця плата не принесе користі робітником, тому що одночасно ми викличемо подорожчання всіх необхідних для життя предметів споживання під приводом, що це є наслідком упадку землеробства і скотарства. Далі ми глибоко і штучно підірвемо джерела продуктивної праці тим, що ми вселимо робітникам анархічні ідеї і будемо заохочувати серед них алкоголізм. Разом з тим, ми будемо намагатися вигнати з країни всі духовні сили невірних».

«Для того, щоб дійсний стан речей не був зрозумілим невірним передчасно, ми замаскуємо його вдаваним старанням на користь поліпшення побуту робітничу класу, розів'ємо боротьбу на ґрунті великих економічних принципів, в ім'я якої наші теоретики економісти будуть вести пожвавлену пропаганду».

Але програма на цьому не зупиняється, вона йде далі. Єврейство залишить недоторканними і монархів, поки вони йому будуть потрібні. Так, цілком ймовірно, британський престол буде останнім у порядку скасування монархій. Тому що, якщо з однієї сторони самосвідомість англійців почуває себе улещеним бути захисником єврейства і завдяки цьому бути учасником благодаті, що звідси виникає, те, з іншого боку, по єврейських поняттях ця обставина створює досить сприятливу обставину для того, щоб використовувати цю світову державу для єврейських цілей. Рука руку миє і це товариство буде продовжуватися доти, поки Іуда не буде готовий перекинути Британію, що він може зробити майже в будь-який момент. Існують ознаки того, що він навіть готується до виконання цієї останньої задачі.