Читать «Тероріум» онлайн - страница 49

Василий Дмитриевич Кожелянко

- Цікаво, але безперспективно, - сказала Роксолана, - місце Кромєшного порожнім довго не пробуде, але сама ідея забити президента України, як на мене, досить таки симпатична.

- Зробити це треба неодмінно за допомогою золотого ювелірного виробу, - розвивав свою ідею хорунжий, - можна влаштувати нано-бомбу в якомусь золотому браслеті чи каблучці… - І що? - іронічно примружилася Роксолана.

- Справді, - знітився Кармелюк, - адже від таких речей Кромєшного оберігають, як від венеричних хвороб.

- А я міркую ось як, братове, - взяв слово хорунжий Тарас Бульба, - терор - це добре, як масовий, так і індивідуальний, проте цими діями ми поставленої мети не досягнемо. До того ж - ніколи. Терор довго тривати не може, рано чи пізно або золотарі і каґебісти нас винищать, або ми видихнемося. Дивіться, до нас йдуть все менше і менше рішучих молодих людей. За минулий рік лише один Чіпка призвався. Щоправда, боєць вартий чотирьох (у Роксолани блиснули очі, що помітив лише Довбуш, який від того спохмурнів і насупився), але де, я вас запитую, натовпи добровольців? Де по п’ять-сім молодих хлопців і дівчат щотижня? Де? Де? - хорунжий ліз в очі командуванню, благально простягаючи руки.

- Пропозиції! - холодно відрубала Роксолана.

- Пропозиція моя ось така, братове, - Тарас Бульба зробив жест, що імітував розгладження довгих козацьких вусів, яких у нього, законспірованого бойовика, не було, - після виконання смертного вироку цьому злочинцеві узурпатору Кромєшному ми піднімаємо повстання у кількох областях України, скажімо, на Волині і Поліссі.

Оголошуємо ці території…

- Досить! - гаркнула Роксолана. - Тут не клуб аматорів альтернативної історії чи гурток політичної фантастики! Слухайте наказ - штабу готувати позачерговий Великий Збір Організації з порядком денним: подальша стратегія і тактика боротьби ЮВУ з режимом за українську справу.

Після розподілу обов’язків щодо підготовки Збору Роксолана відпустила панів командирів. Йдучи до свого гелікоптера, вона навіть не подивилася на Чіпку, який грівся на сонечку. Коли гелікоптер піднявся в повітря, Роксолана вийняла свій мобільник, трохи повагалася, а потім рішуче набрала номер Тараса Бульби:

- Слухай, хорунжий, я тобі порадила б після нашої перемоги, якщо вцілієш, звичайно, писати романи у жанрі фантастичної історії або політичне фентезі.

- Я вже думав над цим, - відповів Тарас Бульба, - але жанр собі приглядів інший.

- Який?

- Фантастична філософія!

Роксолана засміялася і вимкнула зв’язок.

13

КОМАНДА «ОРЕЛ Б»