Читать «Золоті Ворота» онлайн - страница 78

Олесь Бердник

Робітничі колективи заводів, фірм, фабрик, шахт, металургійних комплексів, науково-дослідницьких інститутів переформовуються в акціонерні братерства, суверенно розв’язуючи всі проблеми економічного самоврядування і стратегію своєї творчої діяльності.

Учительський корпус країни звільняється від диктатури міністерств і відомчих бюрократичних структур. Виникає низка освітніх закладів — гімназії, ліцеї, курси, сімейні учительські товариства, романтичні ігрові містечка, де діти зможуть прилучатися до найпередовіших досягнень науково-технічного й культурного поступу.

Особливою увагою оточується Материнство й Дитинство. Без вирішення цього питання у нації нема майбутнього. Кожна Мати хай отримає від Держави повноцінне утримання (плюс надбавку за кожну наступну дитину), хай вона звільниться від пошуків заробітку, щоб повністю віддатися вихованню майбутніх громадян. Це ж найвища професія у світі — Мати! Кожний може уявити, як це благотворно впливатиме на суспільний стан, на сім’ю, на психологію подружжя, на демографічну ситуацію…

Де взяти кошти для цього плану?

Лише за рахунок скорочення паразитарних, непотрібних структур можна повністю реалізувати цей задум. Вигода для Нації — невимірна.

Я пропоную розробити грандіозну програму, пов’язану з національним Банком України. Весь бюджет держави, що нині відчужений від громадян і практично не має дотичності до приватного життя кожного з нас, належатиме кожному — від новонародженого до пенсіонера. Реальністю стане ідея: Держава — це я. Половина вкладу перебуватиме в постійному обороті, даючи прибуток, решта — використовуватиметься в разі негайної потреби для побудови житла, придбання техніки, пристроїв, для колективних милосердних акцій тощо. Єдиний економічний потік, спільна фінансова відповідальність, тверда забезпеченість кожного громадянина аж до смерті.

Ще кілька зауваг.

Зміцнюючи підвалини власної незалежності, Україна повинна бути зацікавлена в добробуті й силі сусідніх народів — близьких і далеких. Ми піднімемося, лише піднімаючи інших.

Це — доля Героїв. А ми — героїчна Нація.

Далі. Хай в Україні розквітає на всіх ріннях суспільного буття й самоврядування сильна опозиція — у всеозброєнні Знання й Щирості. Суджений уряд (Президент, Верховна Рада) формують (і жадають) могутніх опозиціонерів. Тут — суть Заповіту Христа про любов до ворогів. Без потужної опозиції будь-яка структура нидіє й гине. Ми — свідки такої катастрофи…

І понад усіма покликами хай Україні завжди звучить Поклик Неба, бо в ньому запорука невмирущості нашого Народу. Суть цього Поклику — Закон Цілості.

Але треба зрозуміти, що саме має вийти в Небо, яка квітка народиться з нашої муки, горя й надії?

Ми не можемо діяти всупереч волі братерських етносів. Коли якась клітина діє всупереч волі Цілості, вона стає раковою і проти неї змагаються сили всього організму.

Ні особа, ні група людей, архангели, ні боги не можуть порушити цей закон — Закон Цілості.

На жаль, на Землі це сталося, і вона є страшною небезпекою для Всесвіту. Ми розплодили у Психосфері легіон псевдобогів та розмаїтих жахів і запустили ланцюгову реакцію розпаду Космосу. На Планеті тліє реакція Вселенського Чорнобилю.