Читать «Золоті Ворота» онлайн - страница 60

Олесь Бердник

Школи УДР пропагуватимуть Альтернативну Еволюцію, що передбачає всеохопну дружбу Людини з усім живим світом. Щоб започаткувати соціальну основу для такого співжиття, УДР мобілізує наукові та технологічні можливості Нації й інших народів для протистояння екологічній катастрофі.

Атмосфера над Вітчизною забруднена, гумус рідних земель спаплюжено, отруєно, води рік, озер та морів перетворилися на потоки нечистот. Це вимагає надзвичайних зусиль для реанімації Природи. Програма «ВЕЛИКДЕНЬ» передбачає план комплексного очищення всіх брудних стоків підприємств та господарств Республіки. Для цього винахідниками та вченими УДР створені проекти компактних очисних споруд; розроблений масштабний проект «Воскресіння Дніпра», для чого потрібна допомога Верховної Ради та Уряду, всіх громадських рухів та господарств України. УДР для цієї мети налагоджує братерські контакти з усіма творчими силами, котрі усвідомлюють трагізм ситуації та необхідність конструктивних рятівних дій.

4. СОЦІАЛЬНА СТРУКТУРА

УДР стверджує примат (першість) духовного життя людини (культури, релігії, науки, освіти тощо), але, розуміючи неможливість в умовах земної еволюції реалізувати людську сутність без фундаментальних досягнень науки, техніки і народного господарства, велику увагу приділятиме розвитку соціальної, буттєвої інфраструктури (житла, поселення, культурологічні заклади, наукові центри, лабораторії тощо).

Для цієї мети створено архітектурно-будівельний центр УДР, що розробляє методи й проекти швидкісного, високоякісного будування сіл, промислових споруд, шкіл, Храму України-Матері.

Вважаючи, що вільний духовний розвиток неможливий без достатнього комфорту та господарської самодостатності, науково-технічні центри УДР розробили для сільських поселень проекти міні-елеваторів, міні-пекарень та ще низку оригінальних винаходів, що допоможуть жити достойно і щасливо, віддаючи снагу духовній реалізації.

Допомагаючи вже існуючим поселенням осягнути достойний соціально-культурний рівень життя, УДР особливу увагу приділятиме побудові центрів нового типу, де все підпорядковуватиметься стратегічній меті — воскресінню самодостатнього, вільного типу людини, здатного чутливо і любовно співпрацювати з Матір’ю-Природою.

5. ГОЛОВНІ НАПРЯМКИ ДІЯЛЬНОСТІ

Відповідно до мети, визначеної Конституцією (Статутом) УДР, плануються для реалізації в найближчі роки такі напрямки діяльності:

1. Розвиток народознавства. Глибоке вивчення демографічних проблем, а відтак оптимальна співпраця з державними та громадськими організаціями, які прагнуть зберегти, умножити і піднести на новий еволюційний рівень динамічний, пластичний національний психогенотип. Створення оздоровчих центрів, розробка методів фітотерапії, естетикотерапії, народної медицини, нетрадиційних методів лікування.