Читать «Золоті Ворота» онлайн - страница 52

Олесь Бердник

Наша гідність — гідність спадкоємців героїчних та мудрих пращурів — вимагає уважно й відповідально оглянутися довкола і звірити свої помисли й дії з найвищими критеріями Духу і Серця.

Ми так глибоко впали в безодню демонічного інферно, що напівзаходи та косметичне лагодження гнилих структур можуть лише прискорити всеохопну катастрофу. Доцільна тільки повна перебудова, повне довір’я до еволюційної потуги в серці Народу.

Маємо мобілізувати всю пильність Правди, бо найменша помилка перед прірвою, де ми зависли, спотворить рятівні зусилля, і Світ впаде в глибини небуття. Такий ключ щирості зобов’язує до оцінки багатьох напрямків науки, соціології, релігії, традицій, забобонів.

Треба відверто визнати, що Людство впродовж тисячоліть є безсилою жертвою цілеспрямованих психонавіювань та містифікацій. Лише повне пробудження від ганебної космічної дрімоти може відкрити можливості для правдивого рятунку, до якого закликали Великі Душі минулого.

Катастрофічна ситуація вимагає припинити ганебне загравання з релігією. Суть цієї проблеми не в так званій свободі совісті. Питання стоїть так: або ми приймаємо ідею Вічності Життя, або — заперечуємо. Неможливо одночасно йти до Неба і до Пекла. Гнозис-Пізнання має стати універсальним. Виходячи з такого імперативу, треба чітко висловити своє ставлення до пророцтв Нового Заповіту і Місії Христа.

Ми зобов’язані також розв’язати древню дилему про демонічність нашої космосфери. Це — вирішальне завдання. Жити в тюрмі, вважаючи її «нормою» буття, не достойно мислячих істот. Нам треба достеменно знати: чи тілесне буття — закономірне? Чи це лише вимушена форма існування в обмеженій кимось або чимось космосфері?

Українська Духовна Республіка закликає до руйнування всіх бар’єрів у Пізнанні та Вірі. Лише ясне бачення свого стану у Всесвіті та палка віра у нашу спорідненість з Божим Світлом Правди дадуть силу й можливості для рятунку Земної Еволюції.

Чи вважають себе українці якимись особливими місіонерами, проповідниками небувалих рішень, «обраними» для надзвичайної акції рятунку?

Ми далекі від таких уявлень. Відчуваємо, що прокинулися в грозову пору всеохопної руїни, приймаємо відповідальність за збереження Материнської Світлині, чуємо Благословляючий Голос України. Хто виконає Синівський Обов’язок, якщо не ми?

Нині — останній іспит для Народу. Космічні Світила сплітаються у дивовижні, рідкісні, благодійні поєднання.

Зоряний Шанс України сяє на небесному полі.

Брама Духу відчиняється. Не спіткнімось на сходах до Храму.

Зіниці Всесвіту дивляться в Серце України…