Читать «Золоті Ворота» онлайн - страница 37

Олесь Бердник

— Очевидно, щ держави мають з розумінням ставитися до еволюційних експериментів ентузіастів; уся наукова та творча діяльність зон Альтернативної Еволюції повинна бути під захистом Закону.

— Головний напрямок експериментів — ВЗАЄМОПРОНИКНЕННЕ ЖИТТЯ. Тварини, рослини і Людина — як Єдиний Вінок Буття. Все у природі взаємопереходить одне в одного — житлові й лабораторні комплекси, експериментальні та житлові вольєри, дослідні акваріуми та ріки, океанаріуми та озера, експериментальні тераріуми, ліси, сади, поля, степи — все це Єдина Тканина Буття, продовження нашого тіла та душі.

Цілком зрозуміло, то головною передумовою такої єдності є припинення убивств. Під захистом все живе (крім абсолютних паразитів, нездатних до трансформації).

Тварини й рослини беруть участь у космоісторичному експерименті як рівноправні учасники. Людина — тільки ініціатор. Ставлення до всього живого, як до дітей: ЦЕ НАШІ БРАТИ, що прагнуть до самопізнання та любові. Тільки таке розуміння принесе позитивний результат при експерименті.

Лавина наукових експериментів дозволяє отримати необхідні мутації, нові форми й види рослин та тварин, що відповідають глибинній суті Єдності, яка ще не може проявитися тепер, у ворогуючій біосфері. Баланс Любові, створений Людиною, дозволить вирішити такі наукові завдання, які ще тепер здаються містичними та нездійсненними.

— Потрібно почати пошуки принципово НОВОЇ ЕНЕРГЕТИКИ. Індустрія, що отруює атмосферу та психосферу димом, в Альтернативній Еволюції не приймається. Цілком можливо, що відкриється перспектива використання психоенергетики.

— Лабораторії та наукові комплекси у Зонах повинні мати необмежені можливості вільних пошуків у експериментах. Можна спочатку використовувати традиційну методику, а потім поступово переходити до альтернативних методів, синтезуючи досягнення генія Сходу і Заходу, Минулого та Дійсного.

— Зони Альтернативної Еволюції повинні самокеруватися. Між ними здійснюється координаційний братський зв’язок через Світовий Центр ООН або безпосередньо для обміну досвідом та успіхами.

Досягнення Альтернативної Еволюції, безумовно, індуктивно вплинуть на світову ситуацію, оздоровивши її. Буде відновлений духовний та фізичний баланс Світу. Це приведе до створення Єдиного Братерства Народів Планети, до здійснення Заповітів Великих Учителів Світу.

6

Виклавши своє кредо, Ініціативна Рада Альтернативної Еволюції закликає Комітет ООН з навколишнього середовища (УНЕП), Уряди членів ООН, всіх вчених, всіх ентузіастів нових шляхів допомогти у швидкому здійсненні названих тут ідей, у їх пропаганді та обговорені.

За дорученням Ініціативної Ради Альтернативної Еволюції:

Олесь Бердник, письменник.

7 грудня 1976 року

Маніфест дітей світу

…правдиво Кажу вам, якщо не змінитесь

і не станете, як діти, не ввійдете в царство

Небесне.

Отже, хто умалиться, як це дитя, той

і більший в Царстві Небесному.

І хто прийме одне таке дитя в ім ‘я Моє,

той Мене приймає…

Матв. 18.3-5