Читать «Золоті Ворота» онлайн - страница 36

Олесь Бердник

Символ Альтернативної Еволюції — блакитний Сфінкс у Сонячному колі на темно-синьому зірковому тлі. Між передніми лапами Сфінкса — зелений паросток з квіткою маруни. Людське обличчя, крила, тваринний тулуб і квітка — символ об’єднаного Світового Життя.

Альтернативна Еволюція є космополітичною ідеєю. Ми розуміємо, що НАЦІЇ, НАРОДИ, які дали Людині мову, думку, а звідси — Божий образ Творця і Мислителя, можуть по праву називатися Матір’ю Духу. Таким чином, імперіалістичні ідеї асиміляції та нівеляції націй Альтернативна Еволюція категорично відкидає. Вона проголошує Еру народження Духовних або Космічних Націй, що прагнуть не тільки до політично-економічного функціонування, а, насамперед, до розкриття творчих сил Народного Духу й Розуму, до виходу національного генія із лабіринту історично-географічних самообмежень на простір еволюційної свободи. Кожний народ повинен стати ВСЕСВІТНІМ НАРОДОМ, кожна мова РІВНОЦІННОЮ МОВОЮ. Неповторність всіх культур, всіх мов, всіх народів та племен — КРЕДО АЛЬТЕРНАТИВНОЇ ЕВОЛЮЦІЇ.

4

Ініціативна Рада пропонує членам ООН, ентузіастам у всіх країнах Світу приступити до негайного створення духу Альтернативної Еволюції, а потім і до практичних дій для її здійснення.

Декларації «Про захист біосфери» безпорадні та бюрократично безвідповідальні. Стару Біосферу неможливо відновити, та це й непотрібно! Тому що екологічні зв’язки взаємопожирання та ворожнечі, які панують у біосфері, мають безпосередній вплив на людину, яка перенесла ці «природні» риси фауни та флори на соціальні відносини. До того ж регенерація старої біосфери ПРАКТИЧНО НЕЗДІЙСНЕННА, оскільки більшість її елементів майже цілковито знищена.

Пропонується створити у всіх країнах Світу заповідні Зони Альтернативної Еволюції (у будь-якому масштабі) з багатим генофондом флори і фауни, де громади ентузіастів-трудівників, учених, будівельників, творців — дадуть джерело Нової Космоісторії Світу.

Планетарний Експеримент, безумовно, розрахований на сторіччя, але починати треба сьогодні, бо завтра буде запізно!

5

Ось декілька рекомендацій, що можуть після широкого публічного обговорення стати основою для практичних дій (для того, щоб вони могли динамічно поповнюватися, змінюватися, поширюватися).

Визначити географічну зону в тій чи іншій країні, за домовленістю з урядами окремих країн (можуть бути використані існуючі національні заповідні зони), для того, щоб там можна було проводити повноцінні експерименти з поєднання різних видів, форм й родин і т. п., з інтродукції та акліматизації рослин, з їх змін — з метою вирощування плодів з універсальним насиченням по мутаційних впливах на Людину, а також всіх представників флори та фауни для досягнення еволюційних проявів та функцій, спрямованих на створення генокоду Єдності.

— Клімат, резерви води, чистота атмосфери, ґрунту та психосфери — обов’язково враховуються. Території Альтернативної Еволюції повинні бути цілковито вільними від поселень людей, котрі не прийняли ідей Альтернативної Еволюції.