Читать «Золоті Ворота» онлайн - страница 35

Олесь Бердник

Отже, Леоніде Іллічу, я чекаю відповіді. Хто Ви — Друг чи Ворог?

Щиро

Олесь Бердник.

25 червня 1976 року.

Меморандум Ініціативної Ради Альтернативної Еволюції

Об’єднаним Націям

Комітетові із захисту навколишньога

середовища (УНЕП)

Усім людям доброї волі

Теперішня біосфера Землі зруйнована до основи. Майже всі екологічні зв’язки розірвані або перекручені. Еволюційна ритміка Природи не в стані відновити зруйновані людством природні ланцюги і нитки з тою жменькою представників фавни і флори, що збереглись під колесами «прогресу». Деградація життєвої тканини Планети найсильніше відбивається на типі Людини Мислячої, і — звісно, у негативному аспекті.

Загибель біосфери невідворотна, якщо не знайти реальної альтернативи. Найближчі роки (або, в кращому випадку, десятиліття) будуть вирішальними.

Виникла ідея створення Нової Біосфери (Альтернативної Еволюції), а якщо говорити точніше, то відновлення Істинної Біосфери, її програма прихована у глибині життєвих форм і проявів.

1

Ми виходимо із глибокої впевненості у тому, що горезвісний екологічний баланс — це баланс взаємопожирання, це космічна хвороба Світового Життя, яка десь біля самих джерел земної еволюції була перекручена й розвинулась під знаком цього перекручення майже до появи Людини Мислячої: всі страшні соціальні катаклізми століть є лише апофеозом тієї первісної хвороби.

Ми впевнені, що людина, як сукупність і синтез проявів Світового Життя, здатна розпізнати хворобу Біосфери та очолити імпульси загального оздоровлення. Саме на це спрямована ідея Альтернативної Еволюції, що пропонує почати під егідою ООН у всіх країнах світу еволюційні експерименти, які спрямовані на трансформацію фауни і флори Планети згідно з ідеєю Єдності Життя.

Наша ініціатива дістала відгук тільки від Комітету ООН із захисту навколишнього середовища. Цілком зрозуміло, що державні структури неспроможні позитивно і динамічно реагувати на таку ініціативу.

Тому вирішено було створити ІНІЦІАТИВНУ РАДУ АЛЬТЕРНАТИВНОЇ ЕВОЛЮЦІЇ (м. Київ), доки не буде скликаний постійно діючий Координаційний Центр Альтернативної Еволюції при ООН.

2

Завдання Ініціативної Ради:

— всіма доступними засобами (але достойно) поширювати ідеї Альтернативної Еволюції так, як вони подані у Посланні ООН, серед населення нашої Планети;

— залучення ентузіастів до практичних дій щодо здійснення ідей Альтернативної Еволюції (зв’язки з ученими, комітетами із захисту природи, особисті експерименти тощо);

— подальша розробка ідей Альтернативної Еволюції та контакт з цією метою з Комітетом із захисту навколишнього середовища при ООН (УНЕП), з тим, щоб наблизити час створення Світового Центру Альтернативної Еволюції.

3

Ініціативна Рада не є структурною організацією, вона не має свого статуту, правил та ін.

Це — духовне братство однодумців, мета яких полягає у перетворенні Світу за законами Краси, Любові та Єдності.

До Ініціативної Ради на рівних правах входять люди всіх рас, націй, віросповідань: всі, хто розуміє та приймає ідею створення Нової Біосфери.