Читать «Альтернативна Еволюція» онлайн - страница 90

Олесь Бердник

На історичному полі Людства чітко видно дію ворожих людині сил. Комусь потрібне обмеження людського розуму замкнутим світоглядом: Земля стоїть на трьох китах; система сфер, що обертаються одна в одній, а в центрі стоїть непорушна Земля; сучасна теорія пульсуючого Всесвіту, що має початок і вірогідний кінець.

Замкнутість — це тюремність. Отже, ми можемо говорити про те, що Людство знаходиться в космічній в'язниці. Для виходу з неї й необхідний сталкінг: не може людина бути вільною, допоки душа у в'язниці тілесності, звичок, забобонів, речей, традицій, держав, націй, планет, світобудови. І перебуватиме там, доки немає імпульсу пошуку у невідомому, бажання вийти за межі звичного… Наша тілесність — результат обмеження, «падіння», деградація в умовах космічної в'язниці. Це не кара богів за гріхи. Це — результат самообмеження. Дарвін вивів теорію «розвитку» від тварин до людини! Навпаки!!! Ми деградували! Дві з половиною тисячі років тому Гаутама Будда чітко визначив хворобу Людства: СОН І НЕУЦТВО. Неуцтво — як втрата знання про те, хто ми є, і сон — як наслідок цього.

Історія духовного пошуку всіяна іскрами сталкінгу: Рамакрішна, Вівекананда, сім'я Рерихів, Міра Рішар і багато інших. Усі вони шукали шляхів для НОВОГО НАРОДЖЕННЯ ЛЮДСТВА. На жаль, доки немає «критичної маси», своєрідної «групи прориву», нова людина народитися не зможе. Тому що процес «падіння», що привів до втрати знання, а услід за тим і до «сну», почався дуже давно.

Першо-Адам — ось наші колективні Тіло-Душа-Дух. Бог — вічний, динамічний принцип Життя, ми — його іскри. Наше падіння привело до формування безлічі великих і маленьких в'язниць: тілесних, планетарних, галактичних та ін.

Одного разу, працюючи в архівах центральної наукової бібліотеки, я знайшов древній браманічний манускрипт, де розповідається про самообмеження однієї з іпостасей Тримурті — Брами. Брама замкнув світ на себе так, щоб про це не знали Вішну і Шива. Замкнутість обмежила кількість Матерії, утворився замкнутий міхур, і все, що опинилося в ньому, деградувало від недостачі обміну з інформацією Безмежності. Почалося самопожирання, існування одних форм життя за рахунок узурпації інших. Це і є сьогоднішня космічна ситуація.

Періодично Вішну і Шива проникають в замкнутий світ Брами і, втілюючись на Землі як Божественні Аватари, нагадують людям про їхню першоприроду і про в'язницю, в якій опинилося Людство.

Будда чітко визначив причину: СПОТВОРЕННЯ (не «страждання», як традиційно перекладається це слово із санскриту, а саме «спотворення»). Ми опинилися у світі, що нагадує кімнату сміху, де дзеркала спотворюють образ і суть людини.

Зараз астрономи відкрили наявність чорних дір. Одна з теорій стверджує, що чорні діри — це сколапсовані зорі. Як вважають деякі вчені, наша Сонячна система впродовж останніх тисячоліть падає в надра такої чорної діри. В неї стікає просторово-часовий континуум. Звідси — спіральна побудова всіх форм буття: атомних структур, ДНК, «колеса Екклезіаста». Замкнутість, «вічне повертання», внутрішній метаболізм.