Читать «Альтернативна Еволюція» онлайн - страница 28

Олесь Бердник

Підіб'ємо підсумок.

Отже, колективний Розум Планети узурпований і вкрадений.

Звідси — всі наслідки.

Людина — Квітка Всесвіту, покликана дати Серце і Розум Безмежності. Через нас проявляє свою безмежну потенцію Прасубстанція, Мати Світу. Зоряний Всесвіт — це простір нашої душі, куди ми повинні врости мисленням, творчістю, подвигом любові, самозреченням. Відкидаючи ветхі форми прояву і самопрояву, втілюючись у все більш духовні і витончені сутності Буття, Мислитель-Людина йде крізь світи і сфери, повертаючись до своєї Духовної Прабатьківщини, до Творців Світу, до Самого Себе.

Яка велична містерія! Яка дивовижна Симфонія Буття! Яка Радість, незважаючи на болі й насолоди!

Та трапилося страшне: Людина віддала суджений шлях Радості міфічним ідолам релігійних та соціальних марновірств. Той, хто повинен був нести Світло Розуму, позбавив Радості юних дітей Великої Матері.

Місія Христа передбачала вернути Людині суджений стан Духосинівства і дати Світові Серце й Розум. Та всі знають, у що перетворилася Церква: вона повністю у владі Князя світу цього. Отже, резюмуємо: Людина — Зерно Всесвіту. Вона покликана засівати Поле Буття квітами Любові й Радості. Цей закономірний розвиток перервався Космічною Хворобою («Падінням»). Людина позбавлена об'єднаної психосфери, або Розуму. Її супротивник — Інтегральний Інтелект, що знає про свою неминучу поразку, бо, повставши проти Людини, він повстав проти самого Джерела Буття. Знаючи це, Він змагається уже не заради мети, а в силу своєї Сутності.

Чи суджена перемога Людині?

Це визначить вільний вибір шляху. Тому що ось який сучасний стан людства:

Ланцюгова реакція розпаду духомислі у зовнішній Всесвіт. Перетворення мислеобразів, духообразів у предметний світ псевдобуття, псевдоцивілізації. Це матеріалізація свідомості, котра, створюючи, ускладнюючи світ зовнішніх проявів, згодом стає полоненим своїх же концепцій і творінь, вивчаючи їх, захоплюючись ними, нагромаджуючи їх до безкінечності, створюючи на цій ілюзорній основі доктрини, техноген, цивілізацію, майбутнє. Це змій, що кусає свій хвіст, пожирає власну плоть і не має виходу в спіраль Безмежності.

Ми виснажуємо свій субстанційний Дух, розширюючи його в геометричну, недобру безкінечність, таким чином огрублюючи Субстанцію. Це зупинка, сон Духу, загроза для всього Космосу. Ще трохи, і настане якісний перелом, і Людство ніколи не зможе повернутися до духооснови Буття, зоставшись навіки в колапсі трьохмірного світу, в Лабіринті Мінотавра. Це те, що Христос називав «пітьмою зовнішньою»…

Звісно, у безодні віків Космос розплавить світову темницю, щоб переробити її в еволюційні прояви, але це вже буде не наш світ, не ми, не наша Земля… Ось які масштаби Падіння, осягнуті мудрецями древності.

Хто ж поверне Людині її першосуть, хто спрямує її до Божественного Життя, що належиться Синові Божому?

Релігія?

Ні! То лише релікт марновірної псевдодуховності. До того ж вона повністю в полоні у Інтегрального Інтелекту.

Творчість?

Ні! Вона — відчуження духобачення, огрубіння духорозуміння. А стаючи самоцінністю, продукти творчості збіднюють всіх інших людей, нав'язуючи їм канони та смаки.