Читать «Альтернативна Еволюція» онлайн - страница 30

Олесь Бердник

Не задля слави чи амбіцій, не задля особистої користі, не ради ігор та повчань, не ради задоволення і гордості, — а для Нового Народження Людини, для відновлення істинної сутності Буття.

Закличемо сміливо й мужньо, з повною відповідальністю ДУХ ЄДИНОГО ЖИТТЯ, щоби вогняна кров Безмірності омила артерії Людства від отрути і бруду обману і лицемірства.

Це суджено! Як при накопиченні критичної маси урану сіра холодна речовина спалахує вогняним вихором руйнування, так при об'єднанні необхідної кількості полум'яних братів почне діяти Серце Світу, преображуючи Природу, Планету, Людство відповідно до Волі Першосутності.

Ми рішуче прорвемося в Свободу, в простір Імпровізації, радості і невичерпного розкриття. Від зовнішньої творчості — до самотворчості. Від «пізнання» речей — до самопізнання. Від «пошуків» — до розкриття. Від протистояння — до любові. Від розділення — до синтезу. Від світу смерті — до світу вічності. Від «богів» — до Єдиного Життя. Від марновірства релігії і науки — До відкритого бачення Океану Буття, де все доступно.

Ти спитаєш, Друже мій, як об'єднуватися? Як увійти в Коло Світового Серця? Які методи, які практичні кроки? Організація? Структура?

Нічого від учорашнього дня!

Необхідно змінити індивідуальну й колективну свідомість у визначенні істинних цінностей Буття. Зовнішня могутність, зовнішня організація не мають жодного відображення на духовному плані. Поглянь: світові імперії, церкви, партії пройшли і проходять на екрані планетарної історії, як тіні, не міняючи сутності життя, прагнучи до ілюзії, а не до Джерела Буття.

Тому приходь, Друже мій, у Простір Світла, у Дім Духу, в Безмовність власної Душі. Розкривай серце своє не міфічним ідолам-богам, узурпаторам нашої сили, а Серцям Вогняних Братів, що прагнуть назустріч, приймай у цей божественний Ковчег біль світу, посилай Людству Радість і Любов, полум'яну віру в Преображення. Зовнішні об'єднання завжди завершуються обманом і деградацією. Внутрішнє об'єднання — творення Божої Сім'ї. Дух Єдиного Життя неможливо обманути! Тому створення Серця Світу буде мати динамічне відображення на фізичному плані — у думках і діях, в історичній ситуації.

Рішення не в феномені містичного «Преображення» (хоча це теж можливо), але у вільному переході до ясного розуміння Вічності Життя і нашого Духосинівства. Все, що необхідне нам, прийде до нас, бо в Дусі Людини все є.

Прийдіть, герої, творці, закохані, шукачі, мудреці, зодчі, сіячі, міфотворці Прекрасного! Прийдіть, Матері, що дарують життя Світові! Прийдіть, хто прагне Бога, що несете Його Пломінь у своїм серці! Прийдіть усі, хто прагне стати підвалиною Нової Землі і Нового Неба!

Достатньо Голгоф і вогнищ! Нас чекає зоряна Домівка Матері Світу, вічна пісня творчості й любові.

СЕРЦЕ СВІТУ — це народження Зоряного Братерства Людства. Хто нам може завадити? Сильні світу цього? Його володарі, його мучителі? Чим? Зброєю, тортурами, в'язницями? Та чи можна ув'язнити Дух? Чи стратити його? Чи знищити те, що народжене духом? Це неможливо, бо Дух — це Суть Життя. І навіть Сини Мороку, змагаючись проти Синів Світла, живуть енергією Світла. Хай пам'ятають про це!