Читать «Альтернативна Еволюція» онлайн - страница 27

Олесь Бердник

Спочивайте лише вдень. Розірвіть ритм приреченості, що заглиблює в гіпнотичний сон цілу півкулю Землі. Вночі станьте Сонцем для дрімаючої Планети, генеруйте радість сплячим серцям.

Не соромтеся повернутися до дитинства, бо Дитя — прообраз Радісної Істоти. Лазьте по деревах, дайте побавитися вашій фізичній тварині.

Ембріон вашої душі несе міріади сутностей, котрим ви давали буття: риб, земноводних, рептилій, птахів, ссавців, — дайте ж радість і свободу тим, хто створив для нас піраміду Життя, хто згодився бути страждаючою твариною, щоб у мороці тілесного лабіринту спалахнула творча самосвідомість Людини.

Наша плоть — не посудина гріха, як твердили древні аскети, Ноєвий Ковчег, що пливе по водах хаосу до Нового Світу, несучи зерна Вселенського Життя. Бережіть ті зерна для Альтернативно Еволюції, для грядущих чаклунських урожаїв.

Полюбіть Веду Вогню. Дивовижна мільйоннолітня Веда. Вона заворожує дітей і тварин, дорослих і юних, дарує радість і клич до Таємниці, руйнує і сотворює.

Щоденно, проводячи експеримент, запалюйте кільцевий в гонь, приймайте всередині полум'яного кола вогняне купання, беззастережно віддаючись стихії вічного руху. Вогонь потужно відкриває лабіринти тіньових структур єства і звільняє джерел-внутрішньої енергії.

Веда Любові й Веда Краси — ваші нерозлучні супутники кожної миті. Даруйте любов усьому сущому. Ні від чого не ховайтеся, не захищайтеся. Хай будь-які плівки зникнуть між вами і Всесвітом.

Веда Мовчання стане завершенням експерименту. Від любові окремої до всеохоплюючої, від руху зовнішнього, функціонального — до динаміки Духу, від слова, мислі, образу, явища — до таємничої Тиші, до несказанної Суті. Все це прийде до вас неодмінно!

Пливучи у воді — будьте рибою. Стрибаючи з дерева — станьте птахом. Левітуйте, відчувайте себе невагомими, всюдисущими, будьте присутні в будь-якій ділянці світу, де ви повинні бути, зливайтеся з сутностями повітря, простору, часу, речовини, енергії.

Милуючись хмарами, станьте як вони: міняйтеся легко й пластично, звільняйтесь у свідомості від ланцюгів форми. Під грозою станьте блискавицею. Під Сонцем генеруйте світло, станьте його хвилями. Серед вогню — станьте вогнем. Летіть на його крилах, у потоці золотих іскор у небо. Під зорями — розчиніться у вічності, обніміть Всесвіт, як Світозарне Древо Життя Проведіть експеримент вибухоподібно, ніби ви пробиваєте шкарлупу Космічного Яйця, яке закриває від нас суджений простір нового народження. Не слухайте голосу втоми чи сумніву. Гарчання нижчого єства лякатиме вас, але не бійтеся, адже ви повстаєте проти себе — фальшивої, тіньової істоти, проти древнього Мінотавра, що поселився в лабіринті нашої власної псевдосутності, що паразитує на Сутності істинній.

Що відбудеться?

Ви самі побачите. Ми прорвемося в Країну Свободи, в Материнський Простір власної душі, у Світонію. Ми допоможемо всій сфері Життя ввійти туди…

Всесвіт — це Я.

Я — це Всесвіт!

Радуйтесь, радуйтесь, радуйтесь!

Слово п’яте

ВИХІД