Читать «Альтернативна Еволюція» онлайн - страница 26

Олесь Бердник

Проводячи експерименти з трансмутації тілесності, користуйтеся дарунками всіх Вед — Веди Сонця, Зоряної Веди, Водної Веди, Грозової Веди, Повітряної Веди, Вогняної Веди, Квіткової Веди, Веди Любові, Веди Краси, Веди Мовчання. Всі вони разом складають Веду Радості — Ра-Веду.

Зберіться в дорогу. З Тобою, Друже, рушають вірні товариші: ви вирішили об'єднаними зусиллями розірвати ланцюги ілюзії. Почніть експеримент біля витоку ріки, прямуючи за потоком води, що дала вам у цьому житті основу для прояву Життя.

Будьте відкриті для сонця, зірок, вітрів, гроз, для дощу, ріки, для шепоту листя, краси квіток і співу пташок. Пам'ятайте, — ви звільняєте Радісну Істоту, свою істинну сутність.

Весь експеримент — без їжі. Вам не потрібна плоть інших істот, бо ви маєте Життя в Собі. Окрім того, ви починаєте харчуватися радістю спілкування з Душею Світу, а це і є ваша Душа.

Ви забуваєте імена, звичаї, традиції, функції, програми. Птахи дерева, хмари, квіти, зірки, звірі та ріка — уже не щось відчужене, а Ти Сам, продовження Твого власного єства.

Відкрийте душу для єдності, для дива, для радості, для таємниці. Ви пробиваєте стіну Лабіринту, що оточив світ. Прийміть на себе вселенську відповідальність: лише такою потугою пройдете!

Відкиньте традиційні пози непорушності. Ви — рух і тріпотіння Вогню! Зовні — невпинний політ, всередині — всеосяжна думка. Від радісного танцю на березі ріки — до польоту духу понад часом і простором. Вам не потрібно відкривати якісь містичні «центри»: ви — Єдине Око Безміру, язик Радісного Полум'я, всеохоплююча думка і творчий екстаз!

Вночі — не спати! Над вами міріади світил Всесвіту. Біжіть під зорями, замріть під зорями, приймайте найтонший астрохімізм Космосу, вплітаючи себе у золоті промені світоносного океану.

На світанку зустрічайте Сонце, як Серце Світу, котре б'ється у ваших грудях. Єдність і Цілість!

Водна Веда близька кожній істоті. Вода — це Вогонь, що прийняв жертву обмеженого буття. Любіть воду, пливіть у ній, пийте її, омивайтеся нею під час експерименту, розчиніть з її допомогою тканину тілесності, що нею ж зіткана.

Цілюща і звільняюча Грозова Веда. Не жахайтеся громових стріл — блискавиць. Зупиніться під гнівним і натхненним куполом громохкого неба — це гуркоче простір вашої душі. Радуйтесь і прийміть ті вогні в серце. Вони прискорять пробудження Радісної Істоти.

Веда Повітря кличе до Вселенського Дихання і польоту. Дихайте не лише легенями, вдихайте і видихайте весь світ, всю Безмежність.

Веда Квітки відкриває нам таємницю Світла, що зіткало чарівний плащ Матері Світу — Плащ Життя. Відкрийте душу назустріч душам зеленого царства, станьте Єдиною Душею.

А коли дуже втомитеся від прагнення й бігу, відпочиньте серед квітів і трав, під вітами дерев; ви станете візерунком у зеленій тканині Сонця.