Читать «Альтернативна Еволюція» онлайн - страница 24

Олесь Бердник

Зупинити міліарне безумство. Дати людству достойний шлях саморозкриття, підготувати його до космічного Контакту — чи не великий сенс для всіх нас?

Так ми бачимо суджений шлях Альтернативної Еволюції. Перепон до його здійснення немає в законах Світобудови, ці перепони криються лише в злобній волі узурпаторів, що привласнили прерогативи Еволюції, обожнили часові державні чи релігійні форми економічного та духовного життя народів.

Не варто більше деталізувати. Конкретне здійснення ідей Альтернативи криється в серцях ентузіастів, що ринулися до звільняючої дії. Попереду — конгреси, обговорення, прийняття еволюційних рішень, радість здійснення. Або ж — ворожий бар'єр нерозуміння, відчуження і переслідування. Але останній шлях приведе до грізної катастрофи.

Якщо сили Пітьми зуміють закрити шлях вільного рішення, якщо інерція сплячих, навіяна Ворогом Життя, зупинить всепланетне Преображення, — залишиться ще шлях індивідуального звершення. Героїчні душі, що візьмуть на себе ношу Світу і біль трансмутації, стануть Зернами Нового Світу, що гряде після катастрофи. Не бійтеся жаху руйнування, бо Вічно Суще перебуває над всіма катаклізмами світу форм і тілесності.

Для Птахів Свободи, для недремних і пильних, для тих, хто прагне Здійснення, ми даємо принципи РА-ВЕДИ, Світоносної Веди Звільнення й Радості.

Слово четверте

РА-ВЕДА

(Пісня Радості)

Ти, що прагнеш Пробудження, — Радість Тобі! Ось Тобі моя рука й серце. Ходімо разом по стежині Преображення. Веда знову повернулася на Землю. Радіймо!

З цієї миті спільно творимо Ра-Веду — Веду саморозкриття й любові.

Ра — правічний символ Променя. Ра — корінь вічної радості. Ра — джерело буття. Ра — сутність кожного «Я» — від метелика до богоподібних істот Космосу й Теосу. Ра — незрима благодать далеких світів. Ра — вічне Єсмь. Ра — Велика Мати Світу, котра народжує все існуюче і приймає в Лоно все, що повертається з мандрів додому.

Тому, коли промовлено заповітне слово РА, — сміливо ступайте, бо настав день вашого народження.

Стань стрілою непереможного Ра!

Хто зупинить Тебе, коли все видиме й невидиме — лише тіні Твоєї невмирущої сутності?

Стань подихом Ра, думкою Ра, рухом Ра, чуттям Ра, любов'ю Ра, повстанням Ра, мовчанням Ра!

Ось передумова Ра-Веди.

Деградація, розпад, ненависть, протистояння, ворожнеча, дискретність, обман — всі ці якості породжені світом відносності та ілюзії, тому одвернися від них, намічаючи для себе шлях пошуку.

Корінь Світу — радісний і оптимістичний.

Радість — вічний ентузіазм — є сутністю творящого Духа. Це і є критерій Ра-Веди.

Безліч концепцій має Людина. Безліч цілей та програм. Усі вони обіцяли сенс і свободу, проте сенс обертався безглуздям, а свобода — рабством.

Слухай голос Ра-Веди, Ти, що прагнеш до Пробудження!

Свободу і сенс Буття принесе Тобі лише Радість — Мати Світу, котра вічно дарує й вічно закликає. Та, яка запалює зірки й очі новонароджених, творить квіти та веселку в небі. Вона заперечує сумніви, злобу, згасання, руїну, жадібність, страх, рабство, заздрість, насилля. Бо що вони можуть — ці діти Мороку?