Читать «Альтернативна Еволюція» онлайн - страница 132

Олесь Бердник

Тому не можна, формуючи віру, говорити, як пан Силенко: «Навіщо нам єврейський рабин? Він не для нас». Це неправда. Христос прийшов не для іудеїв, а для всього світу. Він прийшов, щоб сказати: «Всі люди — діти Божі. Ось вам рішення: ЛЮДИНА БЕЗСМЕРТНА. І Я віднині і до віку з вами, до завершення віку!» Не можна говорити, що Ісус — один із великих Учителів. Це явище унікальне, неповторне, і пройти до Єдиного Світу можна тільки за Ним.

Запитання:

Чи кожна душа безсмертна? Що таке космічне сміття? Як визначити досконалість своєї душі і чи можливо це?

О. Б.:

Це дуже просто.

Що таке БЕЗСМЕРТЯ? Безсмертя — це не просто мільйонолітня чи мільярднолітня тривалість. Безсмертя — це оволодіння принципом Вічної Миті, бо Вічність і Мить нероздільні. Якщо ви в якусь мить відчули, що хочете бути з Христом, — ви вже безсмертні, бо Він безсмертний.

А «космічне сміття» — це бездушні люди. Ті, яких народ здавна називав «нелюди». Вони ненавидять Божественний Принцип, не вірять у Безсмертя і відповідно діють на земному плані: і в стосунках з рідними і близькими, і в соціальній сфері. їх можна бачити де завгодно: і по телевізору, і на трибуні Верховної Ради, і на вулицях.

Запитання:

Я хотів би поставити кілька запитань про традицію дона Хуана, описану в книгах Карлоса Кастанеди.

Перше. Традиції Сходу (та й Заходу), описуючи енергетичне поле Людини, акцентують увагу на чакрах як на певних структурно-функціональних утвореннях, що існують поза грубим матеріальним тілом Людини. Кастанеда і його наставники практично нічого не згадують про чакри, але при цьому підносять факт існування точки збирання, як надзвичайно важливого «органу» у всіх живих істот, який також відіграє надзвичайно важливу роль у магічній практиці. «Вся магія грунтується на маніпулюванні точкою збирання», — каже нагваль дон Хуан…

Чому ж така фундаментальність, як точка збирання, не відзначена в інших езотеричних джерелах?

О. Б.:

Я дуже радий, що автор піднімає цю тему. Я хотів наступного разу присвятити їй цілу лекцію. Тому що тут рішення вражаючих проблем.

Відповідаю на запитання.

Тому що окультні джерела не ставили завдання дати правдиве рішення. Це ще раз показує, що майже всі окультні течії маніпулюються Господарем світу. Він знає: якщо Людина оволодіє так званою точкою збирання або часово-просторової інверсії, то вона визволиться.

Продовження запитання:

Друге. Дон Хуан сказав: «Я самотній у ворожому Всесвіті».

Проблема самотності в партії нагваля дона Хуана періодично порушується в творах Карлоса Кастанеди. Чи справді Воля, Свобода вимагає самотності? Чи можна обійти цю проблему? Чи існують інші шляхи?

Третє. Точка збирання — термін, пов'язаний з будовою та функціонуванням енергетичного тіла живих істот, і в тому числі Людини. Фіксація точки збирання означає остаточне формування стереотипів щодо оточуючого світу в широкому розумінні…