Читать «Альтернативна Еволюція» онлайн - страница 133

Олесь Бердник

О. Б.:

Автор записки попередив нашу наступну розмову. І це дуже здорово. Ми маємо справу зі справжнім сталкінгом. Якщо ми розглянемо по-серйозному в одній-двох лекціях проблему так званої точки збирання, ви все зрозумієте…

Дорогі друзі! А тепер давайте зосередимось і перед ликом зоряного неба кілька хвилин відчуємо, наскільки глибокий принцип Ієрархії, і без слів, під звуки музики і пісні, подумаємо, як його треба дотримуватися.

Співає Василь Литвин:

Як затихнуть громи стоголосі, Як замовкне музика й слова, Серце мови огняної просить І в душі мовчання ожива… Ти тоді прислухайся до тиші, Там нечутно калатає дзвін. З вічності таємний вітер дише, Заклика до полум'яних змін. Небосхил прадавні руна пише І шепоче дивну казку він… Не забудь, не одвернись од неї, У глибинах духу схорони, Пролети над сонною землею І посій на батьківські лани, Збереже празоряне насіння Подих материнської весни, У прийдешнє виросте пагіння Понад віковічні бур'яни. Зродиться крилате покоління Без руїн, і смерті, і війни…

Зустріч восьма

Олесь Бердник:

Добрий вечір!

Сьогодні у нас восьме засідання Школи Зоряних Першопрохідців. Сьогодні ми будемо говорити про деякі методи прориву і про те, на чому будується принцип консерватизму і в'язничності.

Чому взагалі постала сама ідея необхідності так званої свободи?

В усіх культурах існують перекази про відьом, знахарів, чаклунів: реальні свідчення про те, що людина може міняти подобу, ставати кішкою чи вовком. У Європі збереглося чимало казок про відвідування галявини фей, про зустрічі з неймовірними світами… Разом з тим, я розмовляв з деякими психіатрами, і вони звертають увагу на те, що багато психічно хворих людей не є «класичними» хворими зі патологічним розірваним мисленням. Насправді в них дуже послідовна орієнтація, мислення не розхитане — вони просто орієнтовані в інший світ.

Саме про це ми будемо говорити. Відомий американський антрополог Карлос Кастанеда у книгах про дона Хуана і його сподвижників розповідає про принцип зсуву точки збирання.

Учення дона Хуана розповідає про явища, що пояснюють нам спонтанні феномени, відомі вже протягом тисячоліть. Чаклуни, чародії — це, очевидно, були люди, які володіли здатністю міняти свою точку збирання, або вони отримували естафету через цілі покоління своїх предків. Очевидно, варто говорити про глибоке тисячолітнє знання законів психіки, недоступних сучасним людям. Я переконаний, що в давнину, в так званий «золотий вік» кожна людина володіла такими можливостями.

Згадайте грецькі міфи, де говориться, що Людина була безсмертною і могла переходити в інший світ, не залишаючи на Землі тіла. В Болгарії знайдено чимало символічних поховань часів Трипільської культури: в гробницях немає тіла. Це був символічний похорон, знак того, що особа перейшла в інший вимір. Людина, вичерпавши практику цього світу, уже не могла розвиватися далі. Тоді вона міняла орієнтацію своєї свідомості і переходила в інший світ.