Читать «Альтернативна Еволюція» онлайн - страница 130

Олесь Бердник

Саме про це говорив Христос: «Покайтеся! Наблизилося Царство Небесне». Тобто зречіться грубого свого буття і оберніть погляд у Небо, станьте зоряними дітьми. Ось приблизно такий Його Заповіт: безмежна Зоряна Дорога для людей…

Запитання:

Як ви ставитеся до «Агні-Йоги»?

О. Б.:

Моє ставлення до «Агні-Йоги» вкладається у фразу Христа: «Огонь прийшов Я звести на Землю, і як би Я хотів, щоб він розгорівся!» «Агні-Йога» — це спроба наблизити Людину до того потоку космічного Вогню, який зараз заливає Землю. Микола й Олена Рерихи повністю віддали себе трансформації. Ясна річ, реальних результатів ми не бачили. Але вони наблизили вібрацію космічного Вогню до тисяч і тисяч мільйонів людей. Це великий Подвиг.

Запитання:

В книгах «Агні-Йоги» часто йде мова про новітні наукові відкриття, проникнення науки у світ тонких енергій, що віщує оволодіння цими енергіями. З моменту написання «Агні-Йоги» пройшли десятки років, і щось не чути про подібні дослідження, про успіхи. У чому річ?

О. Б.:

Навпаки!

Багато є успіхів і відкриттів у цій сфері. Відкрито цілі площини тонких енергій, мікролептонних часток так званого мікролептонного газу, відкрито «світ» спокійних фотонів, що формують тло Всесвіту, передають наші думки і являють собою субстанцію Часу… Відкриттів є немало.

Запитання:

Як ви можете пояснити рядки з Ухвали IV Собору Духовної України про відновлення інституту гетьманства? Чи не доста нам «гетьманів» і «гетьманчиків»? Хіба нам мало уроків історії?

О. Б.:

Коли говориться про відновлення Гетьманату, мова йде про відновлення Ієрархії! Україні потрібен Ієрарх і система Старшин. Ієрархія — це ведучий і ті, хто йде за ним, хто допомагає вести весь народ. Без цього з нашої «державності» просто нічого не вийде! Чому ми потрапили в лабети хаосу? Тому що в нас немає Ведучого.

Запитання:

Чи може бути матеріально забезпечене громадянське суспільство духовним? Чи, може, для духовності необхідно бути бідним і терпіти катаклізми?

О. Б.:

Духовність — це не позахмарні ідеї. Це конкретне, повсякденне життя. Якщо ми зуміємо його зробити прекрасним, то це і є духовність. Хіба Христос ходив і проповідував теологічні доктрини? Навпаки, Він казав: «Хто бачив Мене, той бачив Батька». І люди приходили, і Він говорив прості речі: «Блаженні ті, що прагнуть духу, бо їхнє є Царство Небесне; блаженні ті, що борються за правду; блаженні, якщо їх переслідують за правду; блаженні ті, що миротворці, бо вони наречуться Синами Божими». Що може бути простіше? Він говорив про речі, з яких складається конкретне земне життя. А поступово, згармонізувавши це наше життя, ми вийдемо у Всесвіт, як виходить зернятко з землі, щоб народити колосок, як з яйця вилуплюється птах і потім летить за обрій.

Запитання:

Як розпізнати момент доторку вищих енергій і задіяти їх для трансформації?

О. Б.:

Все відбувається в плині самого життя. Бувають, звичайно, моменти осяяння, коли ви відчуваєте доторк Бога. Але про це не треба говорити…