Читать «Альтернативна Еволюція» онлайн - страница 127

Олесь Бердник

Олесь Бердник:

Добрий вечір.

Сьогодні ми будемо говорити про найголовніший принцип у пошуках Істини, без якого не обійдеться жодна Людина. Цей принцип називається ІЄРАРХІЯ.

Ієрархія є різна, і ми спробуємо визначити, хто з ким іде, хто за ким іде і які є типи Ієрархії. Бо без цього визначального, провідного принципу неможливі ні еволюція, ні інволюція, ні будь-які досягнення. Тривалий час на цей принцип ішов напад.

Пам'ятаєте, в «Одкровенні Святого Іоанна» сказано: «Коли жона, яка мала в лоні і мала народити Дитя, була взята в пустелю, то Змій, який хотів пожерти її Дитя, пустив із пащі своєї ріку, щоб захопити це Дитя і тих, хто з Ним». Задумайтесь: для того, щоб захопити навіть тих, хто іде з Логосом, із Предвічним Дитям. Отже, тут ми маємо справу з дуже далекосяжною, глибоко розробленою стратегією і обманом. Недарма Господаря світу здавна називають батьком Обману, або Дияволом, Наклепником. І основний інструмент цього обману — розділення брата і брата, батька і сина, матері і дочки, країни і країни, братського народу й іншого братського народу. Ми бачимо, як у вирішальний час інструмент змія починає працювати.

Тому й перша пісня була про недопущення того, щоб братерські мости між народами, між людьми, між духами були зруйновані. А зараз Василь Степанович заспіває ще одну пісню — про те, що належить здійснити прийдешньому людству.

Співає Василь Литвин:

З глибин віків, крізь товщу літ У сплесках радості і суму Несе у світ Див-Зеленцвіт Палку-терпку вогненну думу. У думі тій б'є вищий дзвін, Прадавнім болем стогне мати. Бо ви покликані у світ Творить життя, а не вбивати. Пора прийшла злу круговерть Вогненним словом розрубати. Навік здолать пітьму і смерть, А світ любов'ю обійняти.

Ось це кредо ми й будемо мати на увазі: «Прийшла пора злу круговерть огненним словом розрубати, навік здолать пітьму і смерть, а світ любов'ю об'єднати». Це була і є місія Христа. Недарма Його називають Словом, Логосом, бо саме Він стоїть на сторожі Нового Світу. Нам здається, що так багато часу пройшло, дві тисячі років, але ми ще як слід не встигли осмислити того, що Він приніс і що означає «Любов'ю об'єднати світ».

Церкви різних конфесій протягом двох тисячоліть проголошують ім'я єдиного Сина Божого і не можуть знайти між собою єднання. Кров, руїна, інквізиція, каземати, жорстокість, ненависть… Ось тут ми маємо розібратися. Чому апостоли Христа не зуміли зберегти в чистоті Слово Вчителя? Якби конфесії, що нібито прагнуть до єдності, брали свій початок із Ієрархії Христа, чи вони 6 не порозумілися? Те ж саме і в буддизмі. Уже за життя Гаутами Будди почалося роз'єднання.