Читать «Альтернативна Еволюція» онлайн - страница 125

Олесь Бердник

Христос чітко сказав: «Ви — боги!» Я можу сказати жолудям: «Ви — дуби!» А вони пропищать: «Які ми дуби? Ми маленькі, ми нічого не можемо!» Треба лягти у землю, треба прорости, треба увесь геном дуба підняти вгору.

Так і ми. Бог, оте Космічне Древо, яке породило нас, дало нам все, що треба. Ми ж бачимо це, аналізуючи еволюцію Людства, цивілізацію! Спершу ми жили в печерах, малювали охрою по стінах, робили з каменю всякі штуковини, потім пройшли цикли міді, срібла, бронзи, заліза; потім настала інформаційна ера, а далі буде ера психоенергетики. Значить — завершення немає! Кожен із нас — потенційний Титан, тільки треба дорости до Неба. Це тяжка дорога, і її треба пройти. І на цій дорозі дуже багато буде воріт. І дуже хотілося б, щоб кожен із вас пройшов їх достойно.

Ви кажете про «зло». А що таке — «зло»? Етимологічно це слово походить від слова «зело». «Зело» в нашій мові означає «сильно». Очевидно, коли відбулося «падіння», але все-таки з'являлися люди великої сили, їх називали «злими людьми». Навіть до цього часу залишився вислів — «злий до роботи». Очевидно, у наших предків це слово не мало негативного змісту.

Чому й парадоксальне поняття «Люцифер». Як могло статися, що в нашій теології Архангел на ім'я «Світоносець» став вважатися «грішним»? Як може світло впасти, коли в «Євангелії від Іоанна» чітко сказано: «І Світло у Тьмі сяє, і Тьма не обняла Його»? Тобто Люцифер не може згаснути. Можливо, це ім'я хтось присвоїв?

Цілком можливо, що присвоїв його Князь Пітьми. В есе «Альтернативна Еволюція» я назвав його Інтегральним Інтелектом Планети. Коли Людина впала, коли всі елементи буття стали негативними, неповноцінними, Інтегральний Інтелект, що виник у ноосфері Планети, тобто об'єднаний розум Людства, збожеволів. Люди почали убивати, нищити, ненавидіти, переслідувати одне одного — все це випромінювалося в ноосферу, і в ноосфері виник своєрідний комплекс, який можна назвати «психосферним комп'ютером», «інтегральним інтелектом». Оволодівши психікою людей, він став творити різні культи, релігійні вчення, навіть посилав своїх «аватарів». І він присвоїв собі ім'я «Люцифер». Саме він і створив казочку про «падіння», щоб себе возвеличити і щоб створити дуальність: от є Бог, а є — Люцифер, Князь цього світу, Сатана. Це дуже цікаві ноосферні моделі. І якраз поява Христа мала розрубати цей вузол. Але сталося так, що після Його Голгофи кільце довкола цього поняття ще тісніше замкнулося, церква цю дуальність взяла «на озброєння» і чітко постановила: є Бог, Творець, а є Його Супостат, і між ними іде боротьба…

Запитання:

У чому ви бачите основи, котрі дадуть можливість побудувати Новий Світ?

О. Б.:

Кожен із нас може вкласти свій камінь у побудову Нового Храму, Нової Ноосфери. Особисто я бачу таку основу і в зміні соціальної орієнтації. Потрібна нова Верховна Рада, потрібні нові лідери Нації, новий учительський корпус — все це необхідно готувати, тому що без такої державної підтримки складно буде будувати нові лабораторії, навчальні заклади, створювати нові мистецькі напрямки.