Читать «Альтернативна Еволюція» онлайн - страница 109

Олесь Бердник

Зустріч четверта

Олесь Бердник:

Добрий вечір!

Христос показав метод подолання смерті. Він сказав: нема вищої Любові, аніж віддати душу за друзів своїх. І здійснив це. А Його апологети без кінця обманювали, і обманюють дотепер. І ми сьогодні розглянемо, що ж з нами сталося, чому Древо Життя вирощує такі отруйні плоди?

Якось мені у сновидінні з'явився Вчитель в образі сивого Старця. В розмові я запитав: «Учителю, чому такі гіркі плоди Древа Життя на Землі? Чому протягом незліченних віків немає плодів радості і зросту?» У відповідь Учитель розгорнув переді мною картину. На ній було видно два дерева — Древо Істини і Древо Обману. Від Древа Істини відходять гілки любові, правди, добра. І на Древі Обману відповідні гілки: зрада, підлість, ненависть… А одна гілка — брехня, і від неї відгалуження: правда, незалежність, свобода, знання, любов. І Учитель сказав: «Дивися: ми живемо в такому світі, де виростає Древо Обману, і на ньому теж є гілки, які називаються «правда», «любов». Але оскільки соки у ці гілки дає стовбур Древа Обману, то і самі плоди отруйні».

Виникає питання: хто сформував це Дерево, для чого воно сформоване? Хто такі ми на цьому Дереві? І що ми робимо для нього?

Чи на Землі прадавній Едем? Чи можна тут створити гармонійний Сад Буття, у якому Людина буде гармонійно розвиватися і виконувати волю Єдиного Гармонійного Потоку?

Ми на минулих лекціях говорили, і я в кількох словах повторю. Так сталося, що ми попали в певну критичну точку. За основу ми можемо взяти факт нашого обманного, ілюзорного буття.

Наприклад, більшовикам вдалося створити подобу братства народів. І багато мудрих людей — і Ромен Роллан, і Рабіндранат Тагор, навіть Махатма Ганді — вітали те, що тут відбувалося. Бер-нард Шоу навіть писав: «Якщо експеримент, що його проводить Ленін у Радянському Союзі, закінчиться невдачею, закінчиться и історія земної цивілізації». Експеримент Леніна не вдався. Так невже земна цивілізація потерпіла фіаско? Цілком можливо, адже за деякими даними наша цивілізація — четверта. І вже не раз Ангели виливали «чаші гніву» на Землю. Під час археологічних розкопок учені знаходять сліди ядерних війн на Близькому Сході, і в горах Паміру, і в Індії. Про ядерні вибухи, від яких гинули і слони, і люди, руйнувалися міста і кам'яні будівлі, розповідає «Махабхарата». Перекази про подібні катаклізми збереглися й у Південній та Центральній Америці. На Венері, Марсі, на Місяці теж знаходять результати страшного оплавлення порід. Очевидно, в Космосі і в нашій Сонячній системі була страшна небесна битва, яка залишила жорстокі сліди.