Читать «Альтернативна Еволюція» онлайн - страница 107

Олесь Бердник

О. Б.:

Силою не можна, вольовістю теж ні.

Вольовість доречна тоді, коли ви маєте Любов. Бо тільки Любов відкриває всі ворота. Час і простір ви можете подолати за допомогою наукових концепцій чи технологічних винаходів, але це знову буде повзання у тих чи інших спіралях Буття. А коли ви об'єднаєтеся з Христом Любов'ю, ви отримаєте ключ і крила для польоту у всі сфери.

Хто ж такий Він? Це наш Дух! Наша безсмертна іскра, яка в кожному з нас є, її треба тільки проявити. Уявляючи Його поза собою — на іконі, у скульптурі, в книзі — ми Його відчужаємо, і Він стає ідолом; а Він є Живий Дух. Ми маємо насититися Ним, маємо відчути, що Я і Христос нерозривні. Виховуючи оте Боже Дитя всередині себе, колихаючи Його у своєму серці, люблячи Його, ми тим самим стаємо Ним і тоді відчуваємо, що Батько і Я — одне ціле.

Запитання:

Даніїл Андрєєв у «Ружі Світу»19 говорить, що в Людині закладена і Божественна природа, і сім'я диявола. Христос прийшов очистити нас, але потерпів поразку, і Його Місія не була завершена. Як тепер нам себе звільнити? І друге. Може, «Ружа Світу» — це нова всепланетна релігія, яка об'єднає всі світлі сили, науково висвітлить ці проблеми і вирішить проблему виживання людства?

19 Назву «Роза Мира» ми переклали саме так, оскільки саме такий варіант, на нашу думку, найповніше передає значення цього філософського твору. — Прим, ред.

О. Б.:

Андрєєв нової релігії не творив, він казав, що «Ружа Світу» може виникнути як синтез кращих напрямів у світових релігіях. Але його погляд на інфраструктуру Всесвіту вражаючий. Він дуже точно аналізує історію світу. Божественні першолюди, Титани, народжені Ураном і Геєю, були непорочні і безсмертні. А коли Кронос оскопив Урана, зупинивши потік Божої енергії, і з'явився Час — тоді зійшла у світ Смерть. Андрєєв це називає «ейцехоре» (яйце Диявола).

Що означає це демонічне яйце? Це обмеження у нашому генотипі. Раніше Титани могли розвиватися безмежно. Розвинувшись у земній колисці, вони переходили у вищий світ, звідти — у ще вищий. І так відбувалася безперервна трансформація. Як гусінь стає метеликом, пуп'янок — квіткою. Те ж саме мало відбуватися і з Людьми. Але коли в Людину проникло оце демонічне яйце, коли відбулося «падіння», вона вже не могла безмежно розвиватися, світ був заблокований, а оскільки у заблокованому світі інформаційний матеріал обмежений, то й виникла Смерть як перепрограмування. Коли істота доходить до межі, де вона не може взяти нового досвіду, вона змушена вмирати, щоб знову народитися дитиною і здобувати новий досвід.

Це й було основне завдання Христа: подолати Смерть. Він сповнився такою любов'ю до людей, наповнився такою енергетикою, що зумів подолати навіть демонічне яйце, яке, безумовно, було і в ньому, бо Він — Син Людський. Коли в пустелі Христа спокушав лукавий, це означає, що в Ісусі ще був той аспект, що дозволив Сатані до Нього підійти. Але коли Ісус остаточно від нього відмежувався, тоді «Ангели Божі приступили до Нього і служили Йому». Тобто Христос у пустелі після 40 днів посту зумів відновити свій древній Титанічний Тип. І навіть коли іудейським первосвященикам вдалося його розіп'ясти, він подолав цю страшну ситуацію.