Читать «Альтернативна Еволюція» онлайн - страница 102

Олесь Бердник

Запитання:

Я торкнувся у своїх духовних пошуках багатьох Учень, а пізніше виявив, що вони не задовольняють мене. Найбільше мене притягує «Агні-Йога». Чи не буде це так званим відступництвом?

О. Б.:

Те, що ви говорите, прекрасно! Це означає, що ви підходите до свого судженого шляху. І сама «Жива Етика» зовсім не вимагає, щоб ви йшли по якомусь змушеному шляху. Ви повинні вибрати для себе конкретний Шлях, конкретного Вчителя, певний Маяк. Але я вам скажу відверто: Учителі, названі в «Живій Етиці», — це своєрідні умовні знаки. А Христос — Син Людський, постать, що наклала відбиток на 2000 років людської історії. Поза ним людської історії вже нема. Ви Його не можете ні відділити від неї, ні зупинити, ні розпочати історію Людини від нуля. Чому? Тому що Він володіє зв'язком із Джерелом Буття.

У тій же «Живій Етиці» Махатма Морія говорить про Христа: «Ми знали багато. Він же міг усе! Ми з допомогою магії оволодівали стихіями природи, а Він Променем Духу Свого впокорював усе!»

Запитання:

Як розуміти проблему добра і зла? Де між ними пролягає межа?

О. Б.:

Все дуже просто: є Творення і є Руйнація. Є творення Краси і є засівання потворного. Ви можете створити і прекрасний будинок, і в'язницю. А можна й творити, руйнуючи. Власне саме тому Шиву — бога Руйнації — називають і Великим Творцем. Тому що Шива зі своїм Тризубцем (Тризубець — знак Тріади, найвищої Божественної Сили) завжди стоїть на сторожі Еволюції, і якщо Десь виникає «антиеволюційна пухлина», Шива б'є в неї своєю зброєю…

До речі, коли я нещодавно був у Індії, я був у резиденції Далай-Лами, розмовляв з ламами, з Оракулом про долю України. Оракул Тибету сказав мені: «Доля України тісно зв'язана з нашим древнім пророцтвом, яке говорить: коли Шива повернеться на свою батьківщину і підніме Золотий Тризуб на блакитному тлі тоді настане час Новотворення».

Шива справді повернувся сюди, адже за легендами древні Арії пішли звідси, від Дніпра, на схід через Іран, Ірак, у Індію, створивши там Аріаварту — Індію, тобто, буквально, «Варту Аріїв». І довгі тисячоліття ждали, поки настане час ментального переливання. До речі, і Христос про це чітко сказав. Коли Його запитали: «Який знак Твого приходу?», Він відповів: «Як блискавка блискає від Сходу і буває видна до Заходу, так буде пришестя Сина Людського!» Тобто, вказано орієнтири — від Сходу до Заходу. Тризуб повернувся додому, і я стверджую, що отут, в Києві, в Древній Слов'янській Землі, розпочинається цей вражаючий акт Новотворення.

Запитання:

Ще раз коротко нагадайте, будь ласка, те, що стосується бога Єгови…

О. Б.:

Ми розповіли про давнього іудаїстського бога Єгову. При цьому ми відзначили, що саме на ньому, значною мірою, лежить відповідальність за уявлення про кінечність світу, притаманне європейському уявленню про світ…