Читать «Альтернативна Еволюція» онлайн - страница 104

Олесь Бердник

Ви знаєте, що є тринадцятий знак, знак Змієносця, і саме через цю астрологічну щілину у цей світ прийшов Христос. Чому Він і сказав: «Будьте, як діти, прості, але й мудрі, як змії». Бо лише через знак Змієносця можна вирватися…

Зустріч третя

Олесь Бердник:

Дорогі друзі! Безліч душ проклали безліч доріг у різних напрямках; ті дороги схрещувались і сплітали те, що ми називаємо земною долею окремих індивідуальностей, націй і всієї Землі. Прийшов час, коли необхідно проаналізувати, куди ж ведуть ці дороги. Так треба запитати кожного сталкера, який виходить за обмеження давніх стереотипів: чи зможе він пройти по Нових Стежках, що відкриваються перед нашим зором, перед нашою свідомістю і сумлінням?

Сьогодні надзвичайно важлива тема — і небезпечна. Раніше за це спалювали на вогнищах. Зараз теж, можете не сумніватися, ця тема буде не до шмиги ні священнослужителям, ні атеїстам. Тому що релігія і атеїзм — це дві руки одного і того ж самого демона.

Спершу я викладу свою концепцію про походження богів, їхнє значення та перспективи у космоісторії світу, а після того ви задасте свої запитання.

Чому в контексті зоряних першопрохідців виникла потреба говорити про явище богів? Існує гіпотеза про те, що боги закрили від нас зоряну безмірність, опустивши над нами своєрідний «ковпак». Для того, щоб експлуатувати психоенергію тієї чи іншої планети, вони створюють для мислячих істот найрізноманітніші концепції та парадигми — наукові, антинаукові, релігійні, антирелігійні.

Всі ці суперечності для них не мають значення. Щоб вам стало ясно, до чого я веду, давайте конкретно прослідкуємо, як вплинули релігії на той чи інший регіон світу.

Згадайте «Іліаду» Гомера, де описується греко-троянська війна. Розглядаючи уважно міфи, можна говорити про те, що ця війна була інспірована Синами Місяця, послідовниками — якщо слідувати еллінським міфам — царя Міноса18. Він збудував на Криті Лабіринт, в якому оселився Мінотавр, людинобик, який кожних дев'ять років отримував данину: сім дівчат і сім хлопців.

І цар Мінос, і Лабіринт — це грандіозні символи. Корінь «мін» вказує, по-перше, на Місяць, по-друге, на мінливість, синонім часу, Хроноса, який, як ви пам'ятаєте, пожирає своїх дітей. Лабіринт же є символом нашого мозку, про що говорять усі містичні джерела. Так от, древні маги Криту, послідовники царя Міноса, називали себе Синами Місяця. І зараз є дуже багато релігій і організацій, що йдуть під цим знаком. Місяць уособлює астральний світ примар, ілюзій, світ Майї. «Організації» Синів Сонця теж до сих пір збереглися. Це Учення багатьох Великих Посвячених. Між Синами Місяця і Синами Сонця завжди точилася війна. Древній індійський епос «Махабхарата» теж описує це велике протистояння.

Троянська ж війна стала визначальною битвою. Тут, де живемо ми з вами, панували громади Синів Сонця. Ця земля називалася Землею Трояновою. Троян — древня назва Трійці. У це поняття наші предки вкладали своє глибоке знання про триєдність Світу, про цільність, єдність трьох світів: світу фізичних проявлень, світу чуттєвості і вогняного світу Думки, який торкався божественного синтезу. Завдання ж Синів Міноса полягало в тому, щоб вторгнутися в астральний світ, у світ чуттєвості і втягнути туди Троянського Коня. Це глибокий символ. Кінь завжди був символом Духу, який несе на собі Розум. З допомогою Духу йде Преображення. Пам'ятаєте, в казках: в одне вухо коня герой входить, з другого виходить преображеним. Так-от, Троянський Кінь — це вторгнення на Троянову Землю ІДЕЇ БОГІВ.