Читать «Альтернативна Еволюція» онлайн - страница 100

Олесь Бердник

Нагадуємо: лекції читалися в 1993 році.

Запитання:

Який найкоротший шлях для встановлення зв'язку з Батьком Небесним? Що це: думка, молитва, прохання чи щось інше?

О. Б.:

По-перше, треба зрозуміти саме поняття Батька Небесного. Згадайте: коли Пилип звернувся до Христа з проханням: «Покажи нам Батька», Христос відповів: «Скільки Я з вами, Пилипе, і ти питаєш. Хто бачив Мене, той бачив Батька». Батько — не в потойбіччі, Він тісно зв'язаний з нами. Він проявляється через людські образи. Христос — Син Людський, і разом з тим, Він — Син Божий! І Він, показуючи на себе, казав: «Ти бачив Мене — ти бачив Батька».

І кожен із вас може сказати: «Я схожий на свого батька. Я і є батько». Бо у вас генетика батьківська. А у вашого батька генетика діда, а в діда — прадіда, а в прадіда — пращура, і так далі. І так аж до того, хто випливає з первісного Джерела Буття. Отак просто ми уявимо, що кожен із нас має контакт із Батьком Небесним, із тим таємничим Духом Життя, через свою генетику, через плин життя. Треба мислити дуже просто. Наші прабатьки, праматері безпосередньо випливають із Божественного Джерела. Чому в древності й казали, що люблячи батька й матір — люблять Бога. Якщо ти кажеш, що Бога любиш, а брата свого — ні, це брехня. Тому що Бог відбивається в батьках, у Вітчизні, у Землі, у Всесвіті. Це Єдиний Потік Буття…

Зв'язок — це і думка, і молитва, і прохання, і просто праця, щоденна праця. Чи то в школі, чи то в сім'ї, чи то на полі. Де завгодно! Ви згадайте, як діяв і жив преподобний Сергій Радонежський. Він навіть молився не часто. Він кожну свою працю — чи коли робив каплицю, чи коли спілкувався з людьми — присвячував Матері Божій, Богові, Трійці Святій. Оце вражаюче! Він діяв на користь зв'язку із Вищим Світом. Кожна ваша дія повинна бути близька до Бога. Треба вашу дію вдосконалити так, щоб ви були увесь час на одриві, не зв'язуватись тісно із тяжінням Землі, а навпаки, забирати проблеми, сублімувати їх, щоб вивести їх за межі планети, у політ. Думати, чи буде те, що ви робите, придатне для XXI, XXII, XXIII віків.