Читать «Кодло» онлайн - страница 24

Марина Соколян

– А мені взагалі подобається. Тільки треба не так прямолінійно…

Ми домовились зібратись у вітальні за півгодини для обговорення страшної помсти бамбузлівцям. Прийшли всі, навіть Ханна і Мігель, які теж були свідками інциденту, і, мабуть, вирішили засвідчити свою підтримку. Ми довго не могли заспокоїтись, переживаючи свій сором. Ну а сором природнім чином трансформувався в нерозважливу агресію. Звучали обурені сентенції і заклики іти бити лице організаторам злого жарту. Тут нарешті до нас приєднався Еван, який після відвертої бесіди з деканом виглядав дещо невпевнено.

– Ну, що там було? - стурбовано запитала Дафна, - Що сказав декан?

– А, - махнув рукою Еван, - дісталося на горіхи. Обом. Ну, мені за темперамент. Алексу - уявіть лише! - за поганий смак. Ну, нічого… Я бачу, тут в нас військова рада?

– Ага! - повідомив Едгар, - ми вирішуємо, як повернути їм їхню вигадку. Приймаються пропозиції.

– А які ідеї вже є?

– Була ідея піймати Алекса і зробити з нього запіканку! - повідомив Боян.

– Я - за! - зрадів Еван.

– Ні, слухайте, - втрутилась я в їхню гастрономічну дискусію, - Декан же сказав, що канібалізм - це поганий смак! Пропоную залишити лише ритуальні вбивства.

– Можна пов’язати це з нашими Лордами! - докинула Дафна, - Всі знають, що таємні товариства недалеко від сект пішли. Будуть типу жертви приносити!

– Які жертви? Кому?

– Так, а в історії з Сент-Ендрюзівськими протестантами - пам’ятаєте? - Попередників Нокса спалили на вогнищі… - нагадав Боян.

– Значить, це буде ритуальна помста, - здогадалась Дафна, - Десь так, як масони присягаються помститись за Жака де Моле!

– Ну а ми в чому винні? Нас за що вбивати?

– А протестантів серед нас багато, га? - поцікавилась я.

Запала мовчанка.

– Я - греко-католичка… - повідомила Дафна.

– А я - католик, - сказав Едгар, - Ну, і на що ти натякаєш?

– А, до речі, знаєте? - поділився інформацією Боян, - Лорди Конгрегації називали католицьку церкву Синагогою Сатани…

– Отакої, - розгубився Едгар, - Це що ж виходить, Варфоломіївська ніч навиворіт?

– Так, - бадьоро підсумував Еван, - нам знадобиться підвал для тортур, інструменти для ритуального вбивства, ну і скривавлені рештки…

Професор Аспер, до кабінету якого ми завітали того вечора зі списком необхідних артефактів був, м’яко кажучи, дещо здивований.

***

З анкети вступника:

Чого ви очікуєте від свого навчання в Human Science School?

Владислав Божич

Нових досягнень - в науці так само, як і в приватному житті. Для мене навчання в Школі - ще один шанс довести собі та іншим свою компетентність та переконливість. Це потрібно мені для того, щоб впевнено і успішно розпочати політичну кар’єру, про яку мрію ще з дитинства. Звичайно, знання з психології зовсім мені не завадять, втім, я віддав би перевагу психології мас та теорії політичного впливу.

Алекс Студень

Особливих очікувань в мене немає. Я певен, всі навчальні заклади приблизно однакові. Якщо ж Школа виявиться іншою - це буде для мене приємною несподіванкою. Правда, я сподіваюсь дістати диплом та рекомендації, з якими можна буде отримати пристойну роботу. Головне, щоб там не було нудно, втім, я і сам зможу зарадити цій проблемі.