Читать «Правильник УПЦКП» онлайн - страница 19

Автор неизвестен

Молися, Діво, за мене, раба Твого, до Благоподателя разом і з моїм Ангелом Охоронителем і настав мене на виконання заповідей Сина Твого й Творця мого.

Пісня 3

Канон Ісусу Найсолодшому, глас 2

Ірмос: Утвердивши мене на камені віри, зміцнив Ти уста мої на ворогів моїх, і дух мій звеселився, коли заспівав: «Нема святішого за Бога нашого, й немає праведнішого за Тебе, Господи».

Приспів: Ісусе Найсолодший, спаси мене.

Почуй, Чоловіколюбний Ісусе мій, раба Твого, що благає щиро: позбав мене, Ісусе, осудження і муки, єдиний Довготерпеливий, Ісусе Найсолодший, Многомилостивий.

Приспів: Ісусе Найсолодший, спаси мене.

Підніми, Ісусе мій, раба Твого, що в каятті слізно припадає до Тебе, Ісусе мій, і позбав мене вогню вічного, Ісусе Найсолодший, Многомилостивий.

Приспів:Ісусе Найсолодший, спаси мене.

Час, що дав мені єси, Ісусе мій, у страстях я прожив, і ось тепер, Ісусе мій, не відкидай мене, але воззви, молюся, і спаси, Владико Найсолодший.

Приспів: Ісусе Найсолодший, спаси мене.

Діво, що породила Ісуса мого, моли позбавити мене вогню вічного, єдина заступнице ображених, Богоблагодатна, й сподоби мене до життя вічного, Всенепорочная.

Канон Богородиці, глас 8

Ірмос: Небесного кола Верхотворче, Господи, і Церкви Зиждителю, утверди мене в любові Твоїй, Ти Найвище Бажання, вірних Утвердження, єдиний Чоловіколюбний.

Приспів: Пресвятая Богородице, спаси нас.

Вручаю життя моє для захисту й покрови Тобі, Богородительнице Діво, Ти ж мене покермуй до пристані Твоєї, благ винуватице, вірних утвердження, єдина всехвальна.

Приспів: Пресвятая Богородице, спаси нас.

Молю Тебе, Діво, душевну бентежність і бурю смутку мого розжени: Ти бо Богоневісна, Начальника спокою Христа родила єси, єдина Пречиста.

Приспів:Пресвятая Богородице, спаси нас.

Ти породила Благодійника, добра Винуватця, а тому благодіянь багатства всім нам виточи, все бо можеш, Богоблаженна, бо Сильного в могутності Христа породила єси.

Приспів: Пресвятая Богородице, спаси нас.

Поможи мені, Діво, змученому лютими недугами й хворобливими пристрастями, бо знаю Тебе, Пренепорочна, як невичерпну й незубожну скарбницю зцілень.

Канон Ангелам, глас 8

Ірмос: Страх Твій, Господи насадив в серця рабів Твоїх і будь нам утвердженням, що Тебе в істині призиваємо.

Приспів: Святі Архангели і Ангели, моліть Бога за нас.

Того, Хто всіх істот словесних із нічого волею створив, трисвяті гласи оспівують в трьох Особах і славословлять вірно.

Приспів: Святі Архангели і Ангели, моліть Бога за нас.

Ангелів приставив Ти Охоронцями людей, як Благоутробний, явив Ти їх служителями спасіння угодників Твоїх.

Приспів: Святі Архангели і Ангели, моліть Бога за нас.

Тайновидців втілення Твого і чесного воскресіння, Ангельських чиноначальників, прийми, Христе, що моляться за нас.

Канон Ангелу-Охоронителю, глас 8

Ірмос: Ти, Господи, утвердження тих, що притікають до Тебе, Господи, Ти єси світло темрявою повитих, і прославляє Тебе дух мій.

Приспів: Святий Ангеле Божий, Охоронителю мій, моли Бога за мене грішного.

Земного, марного і тлінного змішання — моє буття, тому й до землі я прикований. Але, заступнику мій і наставнику мій, і визволителю, зверни бажання мої до небесного.