Читать «Правильник УПЦКП» онлайн - страница 17

Автор неизвестен

Святий Боже, Святий Кріпкий, Святий Безсмертний, помилуй нас (тричі).

Слава Отцю, і Сину, і Святому Духові нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Пресвята Тройце, помилуй нас; Господи, очисти гріхи наші; Владико, прости беззаконня наші; Святий, зглянься і зціли немочі наші, імені Твого ради. Господи, помилуй (тричі).

Слава Отцю, і Сину, і Святому Духові, нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Отче наш, що єси на небесах, нехай святиться ім’я Твоє; нехай прийде Царство Твоє; нехай буде воля Твоя, як на небі, так і на землі. Хліб наш насущний дай нам сьогодні; і прости нам провини наші, як і ми прощаємо винуватцям нашим; і не введи нас у спокусу, але визволи нас від лукавого.

Священик: Бо Твоє є Царство, і сила, і слава, Отця, і Сина, і Святого Духа нині і повсякчас, і на віки віків.

Читець: Амінь (і читає належний кондак).

Кондак, глас 1

Воскрес єси як Бог із гробу у славі і світ із Собою воскресив, і людське єство як Бога оспівує Тебе, і смерть щезла. Адам же торжествує, Владико, і Єва нині, з неволі визволяючись, радується, взиваючи: Ти єси, Христе, Той, що всім подаєш воскресіння.

Кондак, глас 2

Воскрес єси із гробу, Всесильний Спасе, і пекло, побачивши чудо, злякалося, і мертві воскресли, а творіння ж, бачачи, радується разом з Тобою, і Адам веселиться, і світ, Спасе мій, оспівує Тебе повсякчасно.

Кондак, глас 3

Воскрес Ти днесь із гробу, Щедрий, і нас вивів Ти із врат смертних, сьогодні Адам торжествує і радується Єва, а разом пророки з патріархами безперестанно оспівують Божественну державу влади Твоєї.

Кондак, глас 4

Спас і Визволитель мій із гробу, як Бог воскресив від смерті земнородних і врата пекельні сокрушив, і як Владика на третій день воскрес.

Кондак, глас 5

До пекла, Спасе мій, зійшов єси і врата зруйнував Ти як Всесильний, померлих як Творець воскресив з Собою і смерті жало притупив Ти, і Адам від клятви визволений, Чоловіколюбче. Тому всі ми взиваємо: Спаси нас, Господи.

Кондак, глас 6

Життєдавець Христос Бог, животворчою рукою з темряви безодні воскресивши всіх померлих, воскресіння подав людському родові. Він бо є Спаситель, воскресіння, життя і Бог усіх.

Кондак, глас 7

Влада смерті не може вже тримати людей, бо зійшов Христос, сокрушаючи і знищуючи сили її. Пекло вже переможене. Пророки одностайно радуються. Явився Спас сущим у вірі, промовляючи: Виходьте, вірні, до воскресіння.

Кондак, глас 8

Воскресиш з гробу, померлих підняв: Адама воскресив єси, і Єва радується Твоєму воскресінню, і кінці світу воскресіння святкують Твоє з мертвих, Многомилостивий.

У неділю на повечір’ї

Пісня 1

Канон Ісусу Найсолодшому, глас 2

Ірмос: У глибині знищила колись фараонове все воїнство потужная сила‚ а втілене Слово всезлобний гріх загладило‚ Препрославлений Господь‚ славно бо прославився.

Приспів: Ісусе Найсолодший, спаси мене.

Ісусе Найсолодший Христе‚ Ісусе Довготерпеливий‚ зціли душевні мої рани й усолоди серце моє‚ молюся до Тебе‚ Ісусе Спасе мій Многомилостивий‚ і спасаємий величаю Тебе.