Читать «Правильник УПЦКП» онлайн - страница 20

Автор неизвестен

Приспів: Святий Ангеле Божий, Охоронителю мій, моли Бога за мене грішного.

Вночі і вдень лукавими ділами моїми засмучую і ображаю, і дратую тебе, і, як поборника мого, що не хоче віддалік стояти, обтяжую тебе.

Слава Отцю і Сину, і Святому Духу.

Бачачи лице Бога, що на небесах сидить і на землю розумом споглядає, і тремтіти її примушує, молися, щоб спастися мені, святий Ангеле.

І нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Ум, розуміння і слово, дар Божий прийнявши, щоб пізнавши Владику, ділами добрими Його вшанувати, я ж, грішний, пристрастями дар збезчестив, Спаса прогнівив, Владичице, спаси мене.

Господи, помилуй (тричі).

Заступнице християн усердная, Молитвенице до Творця надійная, не зневаж молитви грішників, але прийди швидше і як Благая на поміч нам, що з вірою взиваємо до Тебе: поспіши на молитву й скоро прийди на благання, бо Ти заступаєшся завжди за тих, що шанують Тебе, Богородице.

Не доручай мене людському заступництву, Пресвятая Владичице, але прийми моління раба Твого: печаль огорнула мене і стріл демонських терпіти не можу, покрову не маю, ніде сховатись окаянному, завжди переможений і утіхи не маю, крім Тебе, Владичице світу, Надіє і Заступнице вірних, не зневаж моліннями моїми і корисне вчини мені.

Кондак, глас 2

Архистратиги Божі, служителі Божественної слави, Ангелів начальники і людей наставники, корисного нам просіть і великої милості як безплотних архистратиги.

Кондак, глас 2

Божий служителю і Охоронителю мій найкращий, що завжди зі мною грішним перебуваєш, від усякого злодіяння демонського мене визволяєш і на путі Божественні наставляєш, про життя потурбуйся нетлінне.

Ікос

Устань зі сну лінивства, о душе моя, і час смерті завжди пам’ятаючи, Ангела твого Охоронителя моли, щоб милостивим до тебе вчинив непідкупного Суддю; і раніше кончини наставив тебе до покаяння, виблагав тобі гріхів відпущення і ввів тебе в життя нетлінне.

Спасе мій Ісусе, що блудного спас, Спасе мій Ісусе, що блудницю прийняв, і мене нині помилуй, Ісусе Многомилостивий, спаси, ущедри, о Ісусе Благодійнику, і мене, як Манасію, Благоутробний мій Ісусе, бо Ти єдиний Чоловіколюбний.

Співаємо Тобі, молінню теплому і стіні незборимій, джерелу милості і для світу пристановищу: Богородице Владичице, попередь нас і визволи від бід, єдина скора на заступництво.

Від любові душевної співаю тобі, Охоронителю душі моєї: «Всесвятий мій Ангеле, покрий мене, супроводжуй і Охороняй мене від лукавого уловлення завжди й до життя небесного настав, врозумляючи, просвічуючи й скріплюючи мене».

Слава Отцю, і Сину, і Святому Духу нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Богородице Безневісная, Пречистая, що безсіменно породила Владику всіх, Його ж із Ангелом Охоронителем моїм моли визволитися мені всякого вагання й дати пом’якшення серцю й світло душі моїй, і гріхам очищення, Ти бо єдина скорозаступниця.

Пісня 4

Канон Ісусу Найсолодшому, глас 2

Ірмос: Прийшов єси не заступник і не Ангел, а сам Господь, від Діви втілений, і спас єси всього мене чоловіка; тому до Тебе взиваю: «Слава силі Твоїй, Господи».