Читать «Науково-фантастична пов╕сть "Програм╕ст".» онлайн - страница 40

Владимир, Безверхняя Безверхний

Розд╕л 15.

Переговори.

Члени Ради Правл╕ння зайняли сво╖ м╕сця. Вс╕ чекали р╕шення, яке незабаром повинен був оголосити Голова Ради Правл╕ння. Перед панорамою С╕т╕компу була встановлена ще одна ложа, ╖╖ повинна була зайняти Мар╕. Олег пов╕льно встав ╕ з╕йшов сходами униз, зупинившись перед комп'ютером у центр╕ зали. Ц╕╓╖ мит╕ в оточенн╕ силового поля з'явилася Мар╕. Олег наблизився до не╖, подав руку ╕ пров╕в до лож╕.

- Я прийняв р╕шення ╕ хочу оголосити його, - сказав Олег, звертаючись до присутн╕х. - Дв╕ цив╕л╕зац╕╖ повинн╕ жити в мир╕. Це мо╓ переконання, а також переконання Мар╕. Вона допоможе нам зараз зв'язатися з Альфа-цив╕л╕зац╕╓ю ╕ провести переговори.

- Менш╕сть повинна п╕дкоритися, - п╕дв╕вшись з╕ свого м╕сця, сказав Марко Бенедиктович. - Це закон, який не порушувався жодного разу. Але я, залишаючись на боц╕ перемо-жених, хот╕в би все-таки закликати вас, Олегу ╤горовичу, ще раз добре подумати, зважаючи на можлив╕ насл╕дки такого кроку.

- Я не в╕дступаю в╕д свого слова, - твердо мовив Голова, - ╕ вам це добре в╕домо. Також ви чудово зна╓те, що я не приймаю необдуманих р╕шень. Розмова, яка в╕дбулася м╕ж мною ╕ Мар╕, не залишила у мене жодного сумн╕ву в╕дносно подальшо╖ дол╕ Альфа - цив╕л╕зац╕╖. Ми будемо шукати компром╕с ╕ спробу╓мо об'╓днати наш╕ зусилля заради сп╕льного майбутнього. Наказую послабити силове поле над Мар╕ для т╕сного контакту з Альфа-цив╕л╕з╕ц╕╓ю.

Навколо Мар╕ зб╕льшилися концентрован╕ круги силового поля, як╕, зроста-ючи, п╕днялися до само╖ стел╕. Зблиснувши, вони почали переливатися вс╕ма кольорами райдуги. Пот╕м навколо нього утворилося нове поле, яке одразу поглинуло попередн╓ ╕ за╕скрившись, зникло.

- Т╕льки що було зняте блокування, яке не допускало проникнення до С╕т╕-компу будь-якого нев╕домого електромагн╕тного джерела, - сказав Олег. - Тепер, Мар╕, ми будемо розмовляти на р╕вних.

- Альфа-цив╕л╕зац╕я готова до переговор╕в, - мовила Мар╕. - Рада Стар╕й-шин, бачить все, що в╕дбува╓ться тут. Розмовляючи з╕ мною, ви розмовля╓те з ними.

- Чи погоджу╓теся ви сп╕впрацювати з нами? - запитав Олег.

- Альфа-цив╕л╕зац╕я готова зробити крок назустр╕ч землянам, - мовила Мар╕.

- В чому буде полягати цей крок? - запитав один з член╕в Ради Правл╕ння.

- Що ви хочете конкретно в╕д нас почути?

- Дозвольте мен╕, - сказав Олег. - Мар╕, якщо я не помиляюся, ваша цив╕л╕зац╕я хот╕ла взяти п╕д контроль людей, нав╕ть не зупинившись перед силовим сценар╕╓м...

- З вами хоче розмовляти Голова нашо╖ цив╕л╕зац╕╖ з╕ сво╖м найближчим оточенням, - не дослухавши його, сказала Мар╕. - Але вони вимагають трансформац╕ю в людей в к╕лькост╕ шести чолов╕к.

- Нам треба порадитися, - сказав Олег, - оск╕льки ми повинн╕ зменшити за-хист С╕т╕компу на порядок.

Члени Ради Правл╕ння, як╕ виступали за знищення Альфа - цив╕л╕зац╕╖ були категорично проти. Вони виступали ╕ говорили, що под╕бн╕ безглузд╕ д╕╖ ставлять п╕д загрозу ╕снування людей. Друга частина доводила, що якщо ми п╕шли так далеко, то всю ╕нформац╕ю ╖м могла скинути Мар╕ ╕ тому д╕алог потр╕бно поглиблювати. Швидке голосування привело до перемоги ╕де╖ сп╕впрац╕.