Читать «Науково-фантастична пов╕сть "Програм╕ст".» онлайн - страница 36

Владимир, Безверхняя Безверхний

Розд╕л 14.

Наукове серце С╕т╕компу.

Джип Олега м'яко зупинився б╕ля велико╖ буд╕вл╕. Три могутн╕ корпуси, розташован╕ у вигляд╕ п╕дкови, оточили авто, залишаючи в╕дкритою дорогу для повернення назад. Мар╕, пов╕льно п╕дводячись, вийшла з машини ╕ не повертаючись, спок╕йно дивилася на споруду. В глибин╕ ╖╖ очей завмерла ледь пом╕тна напруга.

- Спочатку я хочу показати тоб╕ к╕лька лаборатор╕й, - звернувся до не╖ Олег. - Саме там ╕ створювалися нов╕ науков╕ досягнення. Спочатку п╕демо до лаборатор╕╖ випром╕нювання та нов╕тн╕х вид╕в енерг╕╖.

Мар╕ кивнула головою ╕ тонка посм╕шка завмерла на ╖╖ губах. Центральн╕ двер╕ в╕дчинилися ╕ вони удвох почали п╕дн╕матися сходами нагору. Незабаром опинилися у велик╕й простор╕й лаборатор╕╖, яка сполучалася ще з трьома к╕мнатами. Лаборатор╕я нов╕тн╕х вид╕в енерг╕╖ та випром╕нювання була з п╕длоги до стел╕ вкладена великими приладами, як╕ закривали практично вс╕ ст╕ни. Вздовж ст╕н були розм╕щен╕ робоч╕ м╕сця прац╕вник╕в. На кожному робочому стол╕ вченого стояв мон╕тор та надсучасний комп'ютер (т╕льки один процесор коштував дек╕лька м╕льйон╕в долар╕в, залежно в╕д того, як╕ операц╕╖ виконував). Дан╕ машини могли розраховувати в╕д заряду енергетичного поля до руху супутника в межах сонячно╖ системи. У центр╕ лаборатор╕╖ вже було приготовлене м╕сце для Мар╕.

- Мар╕, стань будь ласка в центр альбатрона, - звернувся до не╖ Олег, - я хочу, щоб ти в╕дчувала себе в звичному режим╕, а для цього ми повинн╕ надати тоб╕ можлив╕сть б╕льш глибокого зв'язку з Альфа-цив╕л╕зац╕╓ю. Але ми ма╓мо контролювати ваш обм╕н енерг╕╓ю ╕ ╕нформац╕╓ю.

- Володимире Володимировичу, - звернувся Олег до одного з прац╕вник╕в, - запускайте обм╕н енерг╕╓ю ╕з повним скануванням Мар╕.

В цей час установка, в центр яко╖ стала Мар╕, запрацювала й чотири метале-вих стержня, що п╕дн╕малися з п╕длоги до стел╕, задрижали ╕ з них горизон-тально до земл╕ почали народжуватися концентрован╕ круги силового поля, як╕ рухалися зверху вниз. Мар╕ було легко ╕ вона в╕дчула, як сили знову по-вертаються до не╖.

- Мар╕, можеш вийти ╕з альбатрона, - сказав Олег. - Силове поле буде тебе супроводжувати, не заважаючи тво╓му руху. Ти перша кр╕м нашо╖ групи по-бачиш серце проекту.

Мар╕ вийшла, а концентрован╕ круги циркулювали зверху донизу, ледь зм╕нюючи кол╕р в╕д б╕лого до св╕тло-жовтого, випром╕нюючи при цьому незначний звуковий супров╕д.

- Ця лаборатор╕я, була створена для вивчення принципово нових вид╕в енерг╕╖, - розпов╕дав Олег, - оск╕льки людство вже через 30-40 рок╕в з╕ткнеться з ╖╖ катастроф╕чною нестачею, що може привести до краху цив╕л╕зац╕╖. Кр╕м того проекту "Альфа-2" необх╕дн╕ колосальн╕ об'╓ми енерг╕╖, тому саме у нас був розроблений перший етап - це холодний термоядер.