Читать «Називай мене Мері...» онлайн - страница 157

Андрій Анатолійович Кокотюха

— Не вийдеш звідси.

— Вийду. Ми вже обговорили це.

Підвівся. Тепер дивився згори вниз на Ігоря Пасічника.

— Про дівчинку потурбуються інші люди, якщо тебе це заспокоїть. Докази? Ярило на пальцях пояснив: його висновок лише для мене. Ні до чого більше його не підшити. Нагорний мертвий. Маша Запорожець — теж. Ти герой, невтішний вдівець та успішний бізнесмен водночас. Живи з цим, Ведмедику. Якщо зможеш. І спробуй лиш ще хоч раз стати в мене на дорозі. Чи в тих, хто мені дорогий.

— Хіба є такі люди?

— Аби ти не сумнівався.

Кобзар повернувся, чекаючи позад себе руху, навіть пострілу в спину.

Нічого не було.

Одягнув куртку в передпокої.

Пішов, не прощаючись.

Більше не бачив Ігоря Пасічника живим.

Наступного ранку в новинах пройшло стрічкою: успішний підприємець, відставний підполковник та герой Чабанів наклав на себе руки. Застрелився на дев’ятий день по смерті дружини.

Казали, він справді дуже любив її.

Грудень 2017 — травень 2018 рр.

Київ

«Називай мене Мері...» — новий детектив від Андрія Кокотюхи, автора понад 60 гостросюжетних романів. 

Уже більше 10 років його книги тримаються в переліку лідерів продажів в Україні. Роман «Аномальна зона» 2016 року побачив світ у Франції. Автор уже 20 років працює сценаристом у кіно та на телебаченні, створені за його сценаріями фільми стабільно мають високий рейтинг популярності. Стрічка «Червоний», створена за мотивами однойменного роману Андрія Кокотюхи, потрапила в п'ятірку лідерів прокату серед українських фільмів у 2017 році. А трилер «Повний місяць» — у шорт-лист літературного конкурсу «Книга року ВВС».  

Примітки

1

Jane Doe — визначення невпізнаного жіночого тіла в правоохоронній системі англомовних країн, передусім США. Неідентифіковані чоловічі трупи визначають відповідно як John Doe. Також подібними іменами у лікарнях називають пацієнтів, чиї імена з різних причин дізнатися не вдалося.

2

Термін армійського жаргону, означає «почув» або «зрозумів».

3

Лук’янівська слідча тюрма, слідчий ізолятор №1.

4

«Щит» (The Shield) — американський серіал, відзначений кількома престижними преміями, в тому числі — «Золотим глобусом». Розповідає про спецзагін, створений із корумпованих поліцейських на чолі з Віком Меккі. Виконавець його ролі Майкл Чикліс у 2002-му році отримав за свою роботу премію «Еммі» як кращий актор.