Читать «Екстремен ум» онлайн - страница 211

Алан Глинн

Отдолу на екрана на телевизора вървят надписи, с които се обявява, че след малко ще започне предаване на живо с обръщение на президента от Овалния кабинет.

Затварям за малко очи и когато ги отварям отново, президентът е на екрана, седнал зад бюрото си. Няма да мога да понеса звука, затова не го усилвам, но докато го наблюдавам отблизо, виждам тревожното, натъпкано с MDT изражение в очите му, разбирам, че не мога и да го гледам. Пресягам се за дистанционното и превключвам на друг канал с рисувани филмчета.

Втренчвам се в клавиатурата на лаптопа. Главата ми пулсира и болката става все по-силна. Време е да затворя компютъра и да го сложа настрана. Отправям поглед към малкото нощно шкафче до леглото и пластмасовото флаконче, в което има 150 таблетки парацетамол. После поглеждам още веднъж към клавиатурата и с желанието командата да има по-широко и по-мъдро приложение — с желанието някак реално да осъществи основното значение на думата — натискам „save“.

Notes

1

Превод: Нели Доспевска.

2

Квартал на Сан Франциско, известен като епицентър на хипи движението. — Б. ред.

3

Американски боксьор, роден през 1921 г., известен с прозвището си „Разярения бик“. -Б. ред.

4

От тази киселина се синтезира LSD. — Б. ред.

5

Контракултурен каталог, публикуван за пръв път през 1968 г. от Стюарт Бранд, считан за предшественик на световната мрежа.

6

Да вървим.